Van de Moosdijk knap vijfde in Mantova

Van de Moosdijk knap vijfde in Mantova
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste van drie Grand Prix op het Circuit Tazio Nuvolari is goed verlopen voor Roan van de Moosdijk. De 19-jarige crosser werd vierde en zesde tijdens de manches. Daarmee werd de Kawasaki-rijder vijfde in het dagklassement. Mathys Boisrame werd de eerste manche vijfde, de tweede manche kwam hij helaas niet aan de finish. Mikkel Haarup scoort wel beide manches, hij wordt 17e en 12e tijdens de wedstrijden. Thomas Kjer Olsen wint de GP, Tom Vialle blijft de leider in de tussenstand.

1e Manche
De eerste manche neemt Mathys een geweldige start (holeshot) en hij pakt de leiding voor landgenoot Vialle. De leider in de tussenstand gaat voorbij aan de Kawasaki-rijder die even later Renaux en Roan ziet passeren. De eerste helft van de wedstrijd kan Mathys de vierde plaats vast houden maar dan komt Kjer Olsen voorbij. Deze weet de aansluiting te vinden bij Roan en Renaux die strijden om de tweede plaats! De Deen weet beide te passeren terwijl Roan dit voorbeeld probeert te volgen. De Eindhovenaar haalt alles uit de kast maar Renaux buigt niet en Roan komt als vierde over de finish voor Mathys. Mikkel kent wat problemen in de beginfase van de wedstrijd maar de Deen herpakt zich vervolgens goed waardoor hij nog vier punten weet te scoren door als 17e over de finish te komen!

2e manche
Ook de tweede plaats komt Mathys goed uit de start en hij begint als vijfde aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden. Mikkel volgt op een zevende plaats terwijl Roan veel werk te verzetten heeft omdat hij als veertiende uit de eerste bocht is gekomen. In de eerste ronde maakt Mathys een fout en daardoor verliest de 22-jarige veel plaatsen. Hij raakte even buiten de punten maar hij komt terug om daarna opnieuw ten val te komen. Dat betekend helaas een vroegtijdig einde aan de wedstrijd van de crosser uit Rennes. Mikkel heeft even de zesde plaats in handen en knokt met WK-leider Vialle en Renaux. Later in de wedstrijd komt daar ook Roan bij. De EMX250 kampioen heeft een hoog tempo te pakken en hij blijft zich maar verbeteren. Renaux voelt opnieuw de hete adem in zijn nek maar ook nu buigt de Fransman niet! Renaux komt als vijfde over de finish nipt voor Roan. Mikkel weet met een twaalfde plaats opnieuw goed te scoren.

LEES MEER  VIDEO: film “The Dirty Dozen” komt uit op 15 december

Volgende wedstrijd:
Komende woensdag gaat dit kampioenschap verder en dan opnieuw op het circuit van Mantova.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: ShotbyBavo

Uw reacties