Van den Boomen/van de Wielen sterkste op de Witte Ruysheuvel

Van den Boomen/van de Wielen sterkste op de Witte Ruysheuvel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen zondag stond ook voor het NK Zijspannen de tweede ronde op het programma. Op circuit ‘De Witte Ruysheuvel’ te Oss bleek het duo Jarno van den Boomen/Henry van de Wiel met een eerste en tweede plaats in de manches de sterkste. Thom van de Lagemaat/Kayran de Graauw reden in de eerste manche in inhaalrace wat resulteerde in de vierde plaats en wisten in de tweede manche in de laatste ronden van de Boomen/van der Wiel te verschalken wat resulteerde in een tweede plaats in het dagklassement. Wilfred Vos/Wessel Susebeek behaalde met een tweede en een vierde plaats de derde plaats in het dagklassement.

Eerste manche
Het was de 111 van van de Boomen/van de Wiel die gelijk voorbijgingen aan snelstarters René Stalman/Lars Vos en het hazenpad kozen. Daarachter ging de strijd om de top vijf plaatsen in eerste instantie tussen Stalman/ Vos, Kim Decock (Bel)/Peter Stadeus (Bel), Wilfred Vos/Wessel Susebeek en Durk-Jan Tjoelker/Ard Klein Nijenhuis. In de derde ronde waren het Decock/Stadeus die de tweede plaats overnamen en een voorsprong nam op de rest van deze groep. Inmiddels was het meest stabiele duo van vorig seizoen Tjoelker/Klein Nijenhuis die de strijd moesten staken doordat Klein Nijenhuis een steen boven zijn oog had gekregen waardoor Bjorn Ribbers/Niklas Hotze even het genoegen mochten proeven van de vijfde plaats. Één ronde later moesten zij deze alweer afstaan aan een oprukkende van de Lagemaat/de Grauw. Stalman/Vos verloren langzaam maar zeker steeds meer terrein en werden gepasseerd door Vos/Susebeek. Decock/Stadues werden ook achterhaald door Vos/Susebeek en in de voorlaatste ronde nam Vos/Susebeek de tweede plaats over. Stalman/Vos bleven steeds meer terrein verliezen en zagen Ribbers/Hotze en Van de Lagemaat/de Grauw aan zich voorbijgaan en vervolgens hun top vijf plaats te verliezen. Alles gebeurde ver achter van den Boomen/van de Wiel en zij wonnen de manche met ruim 34 seconden voorsprong op Vos/Susebeek. Decock/Stadues wisten nog net van de Lagemaat/de Grauw achter zich te houden om als derde te eindigen. Aaron Bens/Joep van Leuken bekroonde een inhaalrace met een vijfde plaats in de manche door in de laatste ronde voorbij te gaan aanRibbers/Hotze.

Tweede manche
Van de Boomen/van de Wiel waren nu als snelste weg voor Stalman/Vos, Ribbers/Hotze, Kevin van Vaerenberg (Bel)/Moreno Hoesen en van de Lagemaat/de Grauw. Van Vaerenberg/Hoesen gingen snel voorbij aan Stalman/Vos en Ribbers/Hotze om de tweede plaats over te nemen. Echter lang konden zij hiervan niet genieten. Van de Lagemaat/de Grauw dedebnhetzelfde om vervolgens ook voorbij te gaan aan van Vaerenberg/Hoesen en zetten de achtervolging in op van den Boomen/van de Wiel. Stalman/Vos zagen ook snel van Vaerenberg/Hoesen, van der Veldt/van der Veldt en de Könst-broers aan zich voorbijgaan. In de laatste ronde waren het van de Lagemaat/de Grauw die tussen de achterblijvers voorbijgingen aan van den Boomen/van de Wiel om er met de manchezege vandoor te gaan. Van Vaerenberg/Hoesen wisten nog enigszins in de buurt te blijven van de twee koplopers om als derde te eindigen. Daarachter kwamen Ribbers/Hotze in de problemen en vielen in de laatste ronde terug van de vierde naar de tiende plaats. Het waren Vos/Susebeek die in de laatste ronde vanaf de zevende plaats kwamen om als vierde over de finish te komen voor Marco Könst/Robin Könst.

Uitslag eerste manche NK Zijspan Oss:
1. van den Boomen/van de Wiel, 2. Vos/Susebeek, 3. Decock (Bel)/Stadeus (Bel), 4. van de Lagemaat/de Grauw, 5 Bens/van Leuken, 6. Ribbers/Hotze, 7. Stalman/Vos, 8. Hoormann (Dui)/Schlinnertz (Dui),
9. Visscher/Visscher, 10. Maris (Bel)/Martens (Bel).

Uitslag tweede manche NK Zijspan Oss:
1. van de Lagemaat/de Grauw, 2. van den Boomen/van de Wiel, 3. van Vaerenberg (Bel)/Hoesen, 4. Vos/Susebeek, 5. Könst/Könst, 6. van der Veldt/van der Veldt, 7. Bens/van Leuken, 8. Stalman/Vos,
9. Decock (Bel)/Stadeus (Bel), 10. Ribbers/Hotze.

Dagklassement NK Zijspan:
1. van den Boomen/van de Wiel 195, 2. van de Lagemaat/de Grauw 188, 3. Vos/Susebeek 183, 4. Decock (Bel)/Stadeus (Bel) 173, 5. Bens/van Leuken 170, 6. Stalman/Vos 167, 7. Ribbers/Hotze 166,
8. van der Veldt/van der Veldt 165, 9. Könst/Könst 162, 10. Visscher/Visscher 162.

Tussenstand NK Zijspan 2020 (netto):
1. Vos/Susebeek 285, 2. van de Lagemaat/de Grauw 270, 3. Bens/van Leuken 268, 4. van Vaerenberg (Bel)/Hoesen 265, 5. van der Veldt/van der Veldt 259, 6. Visscher/Visscher 247, 7. Stijnen/van Hal 246,
8. Dinkelman/Nijenhuis 237, 9. van Rooij/Simons 235, 10. Ebben/Kuipers 235.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties