Brian Bogers en Pauls Jonass bevestigd bij Standing Construct GasGas

Brian Bogers en Pauls Jonass bevestigd bij Standing Construct GasGas
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zoals her en der al werd gemeld, brengt Standing Construct GasGas Factory Racing voor 2021 een volledige nieuwe line-up in stelling. Voormalig MX2 wereldkampioen Pauls Jonass en Brian Bogers nemen de plaats in van Glenn Coldenhoff en Ivo Monticelli.

De 23-jarige Jonass is één van de coming men in de MXGP. De Let pakte in 2013 de wereldtitel én de EMX125 titel. Amper vier jaar later kroonde hij zich tot MX2 wereldkampioen. In zijn MXGP debuutseizoen, vorig jaar, werd hij meteen 6de in de eindstand en behaalde 4 podiumplaatsen. Door een zware val op training zag PJ het 2020 seizoen al vroeg ten einde komen.

Voormalige Europees 85cc kampioen Brian Bogers (24) werd vicekampioen in de EMX250 (2012) en was een vaste waarde in de top-10 van het WK MX2. Hoewel hij vorig jaar enkele klasseflitsen liet zien, waren de eerste twee MXGP seizoenen met HRC Honda moeizaam voor de Eindhovenaar. Sinds de herstart van het huidige WK reed BB189 zich in de kijker voor Marchetti KTM. De getalenteerde Nederlander staat momenteel 12de en streed tijdens de voorbije GP’s regelmatig voor top vijf resultaten.

Pauls Jonass: “Ik ben erg enthousiast over mijn toekomst bij GASGAS. Ik moet het Standing Construct team bedanken dat het in mij gelooft terwijl ik geblesseerd ben. Maar ik zal spoedig zal weer helemaal fit zijn zijn en dan kan ik gaan testen met het team. Het is heel spannend voor mij om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen terwijl mijn revalidatie heel goed verloopt. Ik kijk uit naar een geweldige toekomst samen met GASGAS.  En ik kijk ernaar uit om een geweldige resultaten neer te zetten in 2021.”

Brian Bogers: “Het is een geweldig gevoel om deel uit te maken van het Standing Construct GASGAS team voor 2021. Ik kijk echt uit naar het volgende seizoen, want ik weet dat het team erg professioneel is en dat de motor geweldig is. Ze hebben de afgelopen jaren indrukwekkende resultaten geboekt, dat geeft me dus veel vertrouwen. Het is een heel mooie kans. Ik heb een sterk seizoen gehad in 2020 en ik ben klaar voor de volgende stap met GASGAS in 2021.”

Tim Mathys – Standing Construct GASGAS Factory Racing MXGP Teammanager: “We zijn blij dat we twee erg goede rijders hebben voor 2021, waarmee we een straffe nieuwe line-up kunnen presenteren. Als voormalig MX2-wereldkampioen heeft Pauls Jonass al geweldige resultaten geboekt in de MXGP en hij heeft bewezen dat hij een rijder met top drie-potentieel is. Ik ben ervan overtuigd dat we met de aanpak van ons team hebben het beste uit hem kunnen halen. Hij is enorm gemotiveerd en ik denk dat we hem naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Precies zoals we dat in het verleden met veel rijders hebben gedaan. Onze tweede rijder, Brian Bogers, heeft het afgelopen seizoen veel aan maturiteit gewonnen. Hij heeft tijdens de laatste wedstrijden, met 10 top-10-finishes op rij, bewezen dat hij klaar is voor een doorbraak in de MXGP. Hij is fysiek en mentaal sterker en klaar om de strijd met de grote jongens aan te gaan. Zowel Pauls als Brian zijn nog jong. Daarmee hebben we dus een sterk,  jong team waar we nauw mee kunnen samenwerken. Samen met GASGAS Factory Racing hebben we vertrouwen in hun capaciteiten. Als team kijken we uit naar geweldige resultaten met beide rijders volgend seizoen.”

Foto: GasGas, Ray Archer, FB Brian Bogers

LEES MEER  Kevin Strijbos officieel bij Gebben Van Venrooy Yamaha

 

Uw reacties