X

Edberg terug op een vijfde plaats in het EMX250!

Tim Edberg van Riley Racing Yamaha is terug op een vijfde plaats in het Europees Kampioenschap 250cc. Tijdens de achtste wedstrijd van het kampioenschap in het Spaanse Arroyomolino scoorde de Zweed constant en werd hij met een vijfde en een tiende plaats in de manches achtste in de dagklassement. De overwinning ging voor de derde keer op rij naar Mattia Guadagnini.

Nadat Tim de vijfde plaats in de tussenstand tijdens de triple header in Mantova had verloren, was hij er opgebrand om in Spanje goed te scoren. Het circuit was niet permanent maar speciaal voor deze wedstrijd aangelegd. Het had een harde ondergrond met veel verre sprongen en ritme secties erin. Tim nam zijn tijd om het circuit te verkennen en zette in de tijdtraining aan om een snelle tijd op de klok te zetten. Dit lukte redelijk goed maar omdat de verschillen bijzonder klein waren, moest hij genoegen nemen met een elfde tijd. Tim zat in dezelfde seconde als de vijfde en zag hiermee dat het met zijn snelheid goed zat.
Met vertrouwen ging hij in de eerste manche van start. Hij zat er goed vooraan bij en na een goede eerste ronde kwam hij op een vijfde plaats voorbij start/finish. Met een goed ritme wist hij zich binnen een aantal ronden op te werken naar een vierde plaats waarop hij lange tijd stand wist te houden. Ondanks dat het rijden lekker ging, moest hij in de slotfase nog een plaats prijsgeven waardoor hij op een goede vijfde plaats over de finish kwam.
In de tweede manche had hij meer werk te doen. Hij kwam niet goed weg bij de start en moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Hij gaf alles en kwam binnen een aantal ronden aan op een tiende plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish en scoorde hiermee opnieuw belangrijke punten voor het kampioenschap.

Tim Edberg: ‘’Ik was niet echt voorbereid op het rijden van harde banen waardoor ik geen hoge verwachtingen had. Toch wist ik me als elfde te kwalificeren, op slechts een seconde van de vijfde man. In de eerste manche pakte ik een goede start en had een goede snelheid. Ik heb de hele wedstrijd gevochten en wist vijfde te worden. In de tweede manche kwam ik slecht weg bij de start en dook bijna als laatste de eerste bocht in. Ik had voor de wedstrijd wat problemen en ook ging het rijden niet helemaal lekker maar toch wist ik er een tiende plaats uit te halen. Ik neem de positieve dingen mee en ga me nu concentreren op Lommel.’’

In het dagklassement eindigde Tim op een achtste plaats en is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een vijfde plaats. Veel tijd van rust is er niet want volgende week zaterdag wordt al de volgende wedstrijd verreden in het Belgische Lommel.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Instagram