Gautier Paulin zegt vaarwel!

Gautier Paulin zegt vaarwel!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De wissel van de wacht die zich in de MXGP aankondigde, lijkt zich nu ook daadwerkelijk te voltrekken. Na het aangekondigde afscheid van Clément Desalle liet Gautier Paulin vandaag verstaan dat hij na Trentino de helm aan de wilgen hangt. De 30-jarige Fransman begon relatief laat als motorcrosser maar reed toch een erg knap palmares bij elkaar.

Tien GP zeges, één vice-wereldtitel in de MXGP en de Europese 250cc titel in 2007 zijn enkele van zijn voornaamste hoogtepunten. Met vijf opeenvolgende MX of Nations zeges met het Franse team zal de kapitein van ‘les bleus’ vooral de MX geschiedenis ingaan als Mr. MXON.

Op Instagram schreef GP21 het volgende:

“Het is met veel emotie dat ik heb besloten om mijn carrière af te sluiten. Ik heb mijn hele leven gewijd aan mijn sport en het heeft me tot de man gemaakt die ik nu ben. Ik heb een prachtig debuut gekend toen ik in 2007 mijn eerste profcontract tekende en mijn eerste titel won. Het zette me op een pad waar ik van gedroomd had. Ik ben zo dankbaar dat ik tegen de beste rijders ter wereld heb kunnen strijden, het vertrouwen van de meest prestigieuze bedrijven en merken heb kunnen winnen, dat ik gedurende elf opeenvolgende jaren het Motocross of Nations shirt van mijn heb mogen dragen en het evenement heb kunnen winnen.

Ik hou van uitdagingen, prestaties, hard werken en de drang om het beste van mezelf te geven. Ik heb onbeschrijfelijke gevoelens van vreugde ervaren, ik heb de MX2 en MXGP wereldkampioenschappen geleid, heb samen met het publiek de Marseillaise (red: het Franse volkslied) gezongen en heb sterke emoties meegemaakt die mij voor altijd hebben getekend. Ik heb ook de meest ongelofelijke fans en ik bedank elkeen van hen nederig. Net zoals ik elke persoon die de afgelopen vijftien jaar en meer in mij heeft geholpen of geloofd. Sport verenigt ons.

LEES MEER  Dani Heitink tekent bij GT Husqvarna MX Team

Nu is het tijd voor het volgende hoofdstuk. #GP21″

 

View this post on Instagram

 

C’est avec une grande émotion que je mets un terme à ma carrière. J’ai dédié toute ma vie à mon sport, cela a fait de moi l’homme que je suis aujourd’hui. J’ai vécu une merveilleuse ascension en 2007 lorsque j’ai signé mon premier contrat pro et remporté mon premier titre. Je suis tellement reconnaissant d’avoir pu me battre avec les meilleures pilotes du monde, gagné la confiance des marques les plus prestigieuses, porté le maillot de ma nation durant onze années consécutives et remporté cette épreuve. J’aime le challenge, la performance, la rigueur, ma volonté de donner le meilleur. J’ai connu des moments de joie inégalables, j’ai mené les championnats du monde MX2 et MXGP, chanté la Marseillaise avec mon public, des émotions gravées, le sport unit tellement. Rempli d’humilité je vous remercie pour tout, je ne vous oublierai pas! #GP21 . It is with a great deal of emotion that I have decided to call «time» on my career. I have dedicated my whole life to my sport and it has made me the man I am today. I had a wonderful awakening in 2007 when I signed my first pro contract and won my first title. It set me on a path I had dreamt of. I’m so grateful that I got to fight with the best riders in the world, gain the trust of the most prestigious companies and brands, wear my nation’s jersey for eleven consecutive years at the Motocross of Nations and win the event. I love challenges, performance, hard work, and having the desire to give my best. I’ve experienced indescribable feelings of joy, I’ve led the MX2 and MXGP world championships, sang the Marseillaise with the public, and lived through strong emotions that have marked me forever. I also have the most unbelievable fans and I humbly thank every single one of them as well as every single person that helped or believed in me for the last fifteen years and more. Sport unites us. Now it is time for the next chapter. #GP21

A post shared by Gautier Paulin (@gautierpaulin) on

Foto: Yamaha Racing, Ray Archer

LEES MEER  Coldenhoff zit weer op de motor!

Uw reacties