X

Gestage vooruitgang voor Dylan Walsh

JM Honda Racing’s Dylan Walsh verzamelde gisteren het beste puntentotaal uit zijn jonge MXGP carrière. De getalenteerde Nieuw-Zeelander werd gisteren 14de in Lommel waar de 14de ronde van het WK motorcross plaatsvond. Artem Guryev had een zware dag in het diepe zand, hij eindigde 28ste in het dagklassement.

Walsh was er op gebrand om beter te doen dan afgelopen zondag. In de tijdstraining kon hij echter zijn draai niet vinden. Dat een mindere positie achter het starthek voor Dylan geen onoverkomelijk probleem is om sterk te starten, bewees hij al eerder. Ook nu kwam de JM Honda CRF450R wéér indrukwekkend uit het pak. Daarna hield hij lang stand in de top-15. Helaas moest Walsh met vijf ronden te gaan zijn bril weggooien. Uiteindelijk finishte hij zo als 17de in de eerste manche.


Na alweer een prima start ging het al in de aanvangsfase verkeerd voor de voormalige Britse MX2 kampioen. Toch bleef Dylan niet bij de pakken zitten, temidden van de zandspecialisten weerde hij zich immers goed. Walsh klom zelfs op naar de 12de plek, om na 30 minuten plus twee ronden als 14de te eindigen. Met zijn 14de plaats evenaarde hij bovendien zijn persoonlijke beste prestatie van Mantova 2.

Ook Artem Guryev had het lastig tijdens de kwalificatiesessie. Jammer genoeg kon de sympathieke Rus het tij niet keren in de manches. De #555 JM Honda Racing rijder eindigde als 24ste in de openingsreeks en gaf op in de herneming. Nu zondag zal Benoit Paturel zijn wederoptreden tijdens de derde en laatste WK ronde in Lommel. De Franse klasbak raakte half augustus gekwetst aan de rug tijdens de laatste race in Kegums.

Dylan Walsh: “Het was zeker een stap in de juiste richting. Tijdens de tijdstraining kon ik maar geen snelle ronde neerzetten. In de eerste reeks liep het gelukkig beter. Na een goede start kwam ik redelijk in mijn ritme. Spijtig dat ik op het einde verder moest zonder bril. Ook in de tweede manche had ik een goede start maar ik kwam al snel redelijk hard ten val. Daarna kon ik nog wel wat goed maken. Toch een veel betere dag dan zondag uiteindelijk, maar we willen graag nog beter doen.”

Artem Guryev: “Ik ben allesbehalve tevreden over mijn wedstrijd van gisteren. In de eerste race had ik twee zware crashes vroeg in de wedstrijd. Daardoor moest ik van ver terug komen. Ook in de tweede manche kwam ik nog een hard neer op mijn hoofd. Ik probeerde weer aan te zetten maar daarna viel ik nog drie keer. Mijn lichaam deed overal pijn en in voelde me wat duizelig daarom was het ook veiliger om binnen te komen.”


Foto’s: CDS, shotbyBavo