X

Glenn Coldenhoff moet zijn starts verbeteren!

De tiende Grand Prix van het seizoen verliep goed maar door mindere starts had Glenn Coldenhoff niet het gevoel dat hij het maximale eruit had gehaald. De Brabander doet hier zijn verhaal samen met teamgenoot Ivo Monticelli die tevreden was met zijn optreden in Mantova.

Glenn Coldenhoff:
“In de training voelde ik me best goed en ik wist een vierde tijd neer te zetten. Hier was ik tevreden mee en keek uit naar de eerste manche! Ik pakte een matige start en moest buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Het duurde even voordat ik in mijn ritme kwam. Omdat het hier moeilijk is om in te halen, koste het tijd om de rijders voor mij in te halen en daardoor waren de leiders al ver weg. Toen ik op een zevende plaats aan kwam, ben ik mijn eigen wedstrijd gaan rijden. Ik was tevreden over mijn snelheid en werd zevende. In de tweede manche was mijn start iets beter, ik denk rond de zevende plaats. Het was gelijk een groot gevecht met de rijders om mij heen. We hadden allemaal dezelfde snelheid en net zoals in de eerste manche was het moeilijk om in te halen. Mijn rijden was goed vandaag maar mijn starts zullen beter moeten om hoger te kunnen eindigen. Ik weet waaraan ik moet werken want wil dit weekend echt meer.”

Ivo Monticelli:
“Eindelijk een goede dag voor mij. In de eerste manche reed ik op een dertiende plaats totdat ik even ten val kwam. Ik werd veertiende maar hier was ik tevreden mee. In de tweede manche kwam ik bij de start ten val en lag onder mijn motor. Vanaf een laatste plaats kwam ik helemaal terug naar een dertiende plaats en daar ben ik heel blij mee. Mijn rondetijden waren goed voor in de top tien en dat geeft me vertrouwen voor zondag. Ondanks de valpartijen heb ik er echt van genoten vandaag. Ik voelde me goed op de motor en mijn snelheid en conditie zijn goed. Ik kijk uit naar zondag en naar de rest van het seizoen.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo