Griekspoor sterkste in Berghemse zand.

Griekspoor sterkste in Berghemse zand.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In het afgelopen weekend heeft Lars Griekspoor de wedstrijd in de klasse MX Open Inters gewonnen. Op het circuit in Berghem wist Griekspoor na een tweede plaats in de eerste manche de tweede manche winnend af te sluiten. Met de derde en tweede plaats in de manches was de tweede plaat voor René Albers. Kevin van Geldrop mocht als derde zijn bos bloemen en beker pakken met een vierde en derde plaats in de manches.

In de klasse MX 2 Nationalen/Inters kende Youri van ‘t Ende weinig tegenstand en won beide manches met groot verschil. Michel Otten kende wederom tegenslag in aanloop naar deze wedstrijd en werd wederom uit de nood geholpen door zijn sponser Ecomaxx en met resultaat. Met de vierde en tweede plaats in de manches mocht hij als tweede naar het erepodium. Wesley Verheyen keerde met de derde plaats in het dagklassement huiswaarts naar België. Leider in de tussenstand bij de MX 2 Inters/Nationalen Jeremy Knuiman wist nog wel een derde trainingstijd te noteren, maar kon niet van start gaan door een kapotte motor.

Eerste manche
Het was Jacky Tausch die als snelste weg was bij de start. Hij werd echter al snel gepasseerd door Kay Ebben en Kevin van Geldrop. Tausch en va Geldrop bleven met elkaar in de clinch liggen. Het was van Geldrop die zijn motor op een dusdanige manier aan de binnenkant van Tausch zette dat beide ten val kwamen. Onder andere Griekspoor, Mike van Kasteren, Albers en Arno van Tienen profiteerden hiervan en schoven een plaats op. Griekspoor vond snel het achterwiel van Ebben en beide kemphanen bleven lange tijd dicht achter elkaar. Halverwege de manche verloor van Tienen zijn plek aan Albers en de inmiddels in de top vijf aangekomen Dylan van Veghel. Echter van Veghel kwam hierna in de problemen en viel weer buiten de top vijf. Hierdoor zou van Kasteren als vierde doorkomen echter werd hij voorbijgereden door van Geldrop die zich inmiddels terug geknokt had. Ebben wist in de laatste ronden nog een versnelling te plaatsen en reed weg van Griekspoor om de manche zegevierend af te sluiten. Ruim achter Griekspoor kwam Albers als derde over de finish voor van Geldrop en van Kasteren.

LEES MEER  Sampo Rainio promoveert naar het EMX250

Tweede manche
Het was nu Albers die de holeshot wist te pakken voor Griekspoor, van Kasteren, Tausch en Mark Boot. Voor de winnaar van de eerste manche Kay Ebben eindigde de manche al voor het passeren van de finishlijn. Ebben was langs een sprongbult terecht gekomen en viel uit. Griekspoor passeerde in de eerste volle ronde Albers en nam gelijk een kleine voorsprong. Albers had op zijn beurt weer snel een marge op van Kasteren achter hem en van Geldrop was voorbijgegaan aan Tausch en Boot. Na vier ronden viel van Kasteren weg uit de top vijf en het was Youri van ‘t Ende, die inmiddels voorbij was gegaan aan Boot en Tausch die nu als vierde kwam te liggen. Tausch had inmiddels ook Boot aan zich voorbij zien gaan. Boot viel echter gedurende de manche weer terug achter Tausch. In de eindfase van de manche werd van ‘t Ende gepasseerd door Tausch, maar in de laatste ronde wist van ‘t Ende opnieuw aan hem voorbij te gaan. Griekspoor won de manche voor Albers en van Geldrop. Van ‘t Ende was met zijn vierde plaats opnieuw veruit de sterkste in de MX 2 klasse en Tausch wist nog net van Veghel achter zich te houden die zich vanuit de achterhoede terg had geknokt naar de zesde plaats.

Uitslag eerste manche MX 2 Inters/Nationalen-MX Open Inters Berghem:
1. Ebben 2. Griekspoor, 3. Albers, 4. van Geldrop, 5. van Kasteren, 6. van ‘t Ende, 7. van Veghel, 8. van Tienen, 9. Boot, 10. Tausch.

LEES MEER  GasGas MX2 fabrieksteam kiest voor Shot

Uitslag tweede manche MX 2 Inters/Nationalen-MX Open Inters Berghem:
1. Griekspoor, 2. Albers, 3. van Geldrop, 4. van ‘t Ende, 5. Tausch, 6. van Veghel, 7. van der Linden, 8. Cuppen, 9. Boot, 10 Puffet (Bel).

Dagklassement MX Open Inters Berghem:
1. Griekspoor 114, 2. Albers 104, 3. van Geldrop 97, 4. van Veghel 88, 5. Tausch 84, 6. Boot 78, 7. van der Linden 76, 8. van Tienen 76, 9. van Kasteren 76, 10. Cuppen 72.

Dagklassement MX 2 Nationalen/Inters Berghem:
1. van ‘t Ende 120, 2. Otten 101, 3. Verheyen (Bel) 89, 4. Pater 87, 5. Eltink 86, 6. Lucas 86, 7. van Orsouw 78, 8. Buitenhuis 76, 9. Rutten 74, 10. Gille (Bel) 62.

Tussenstand MX Open Inters 2020:
1. Boot 483, 2. Tausch 479, 3. Albers 405, 4. van den Hoek 383, 5. van der Sanden 362, 6. Ebben 284, 7. Janssen 241, 8. Joshua van der Linden 240, 9. van Loon 230, 10. van Kasteren 225.

Tussenstand MX 2 Inters/Nationalen:
1. Knuiman 470, 2. Lucas 422, 3. Otten 386, 4. Thonies 376, 5. Buitenhuis 375, 6. Eltink 358, 7. Rutten 297, 8. Aerden (Bel) 260, 9. Pater 239, 10. Gille (Bel) 235.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties