X

Husqvarna geeft geweldig statusrapport over Arminas Jasikonis!

Na de Letse motorsportfederatie  eerder vandaag liet ook Husqvarna Motorcycles van zich horen over het positieve nieuws rond Arminas Jasikonis. Na zijn crash tijdens de MXGP van Lombardia op zondag was Jasikonis opgenomen in het ziekenhuis in Cremona. Daar ontwaakte hij gisteren uit zijn medisch geïnduceerde coma.

Arminas was al snel in staat om zijn familie en de toegewijde medische staff om hem heen te herkennen en met hem te praten, zowel in het Litouws als in het Engels. Geruststellend is ook het feit dat AJ kan zonder hulp zijn lichaam kan bewegen. Hij ondervindt geen pijn en hoewel hij natuurlijk moe is, is hij gelukkig over het ergste van zijn blessure heen. Daardoor zou hij ook snel kunnen beginnen met zijn revalidatie.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing bedankt al het medisch personeel dat voor AJ heeft gezorgd, en iedereen over de hele wereld die hem de afgelopen dagen overweldigende steun heeft betuigd.

Antti Pyrhönen – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP Teammanager: “Eerlijk gezegd ben ik nog nooit zo blij geweest om commentaar te geven op één van mijn rijders! Om te kunnen zeggen dat AJ ok is, dat hij ok zal zijn, is eigenlijk een soort van wonder! De laatste dagen sinds zijn ongeluk is zo emotioneel belastend geweest voor iedereen die dicht bij AJ staat, en dat is gewoon het ergste. Toen hij wakker werd, en we beseften dat hij kon praten, dat hij al zijn armen en benen kon bewegen, dat hij geen pijn had en geen andere verwondingen had, is nog steeds bijna onmogelijk om te verwoorden hoe ongelooflijk dat gevoel was!

Natuurlijk heeft AJ nog een lange weg te gaan voordat hij volledig hersteld is. Natuurlijk is hij nog steeds erg moe, maar het ergste is nu achter de rug en hij kan snel beginnen met zijn herstel. Ik wil nogmaals mijn oprechte dank betuigen aan iedereen die de afgelopen dagen aan AJ heeft gedacht, aan de overweldigende steun en positiviteit die we hebben gekregen van de MXGP-paddock en de wereldwijde MX-gemeenschap. Maar vooral wil ik iedereen bij Husqvarna Motorcycles in Oostenrijk en de hele motorsportfamilie daar bedanken. Mijn bijzondere dank ook aan Robert Jonas en Heinz Kinigadner en ook aan onze teameigenaar Kimi, die achter de schermen meteen veel dingen is gaan organiseren. Iedereen in het team is enorm dankbaar voor dit positieve resultaat en is super opgelucht dat AJ het goed zal doen.”

Foto’s: shotbyBavo