X

Jeffrey Herlings dit seizoen niet meer in actie!

In een verklaring vorige maand liet KTM nog uitschijnen dat Jeffrey Herlings na zijn val in Faenza II vier GP’s zou missen. In principe leek er het vooral op dat de Nederlandse superster weer zijn opwachting zou maken in Lommel. Dat plan heeft Jeffrey nu zelf van tafel geveegd in een mededeling op social media.

Jeffrey Herlings: “Ik heb besloten om de rest van het seizoen 2020 aan mij voorbij te laten gaan. Ik heb het hele jaar geworsteld met een recente blessure aan mijn voet en ik denk dat  de beste oplossing nu een operatie is voordat ik weer op mijn KTM spring. Die ingreep aan mijn voet zal volgende week plaatsvinden zodat ik hopelijk voor het eerst in 2 jaar weer pijnvrij op een crossmotor kan rijden.

Mijn val in Faenza werd veroorzaakt door mijn voet los raakte omdat ik mijn voet anders op de voetsteun moest zetten. Ik nam die andere positie aan om de pijn te vermijden. Daardoor ging ik dus over het stuur en kwam ik op mijn nek terecht. Aan de andere kant is het nek- en rugletsel nu volledig genezen. De laatste 2 jaren zijn moeilijk geweest voor mij. Door mijn voet heb ik niet optimaal kunnen presteren. Ik denk dat dit kan worden opgelost en dat we nog mooie jaren voor ons hebben! Tot slot wil ik graag al mijn sponsors en partners bedanken voor hun vertrouwen in mij. We zullen in de toekomst terug slaan. 💪🏼

Foto: