Jens Walvoort over zijn eerste EMX250 punten

Jens Walvoort over zijn eerste EMX250 punten
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Voor iedereen liep het seizoen anders dan verwacht maar zeker voor Jens Walvoort. De Brabander zou nog een jaar actief zijn in de 125cc-klasse maar een blessure zorgde voor een vroegtijdige overstap naar de SX250F. In Mantova wist de Motor2000 KTM-rijder zich te plaatsen voor de EMX250 wedstrijd aldaar. De Lommel wist hij zijn eerste punten te scoren! Wij gingen op bezoek bij de 16-jarige KTM-rijder.

“In de vrije training had ik direct een fijn gevoel op de motor en op dit circuit. In de tijdtraining wist ik een 24e tijd op de klokken te zetten. De snelste ronde was goed maar zeker niet foutloos. De positie was goed dus ging ik met vertrouwen de eerste manche is. De eerste start was niet zo goed maar ik kon erg snel een lekker tempo pakken. Daarmee wist ik direct plaatsen goed te maken waardoor ik als 19e uit de eerste ronde kwam. Vervolgens raakte ik even buiten de punten maar ik bleef mijn eigen wedstrijd rijden en ik kwam als 19e over de finish! De tweede manche was snel na de eerste dus ik was nog niet helemaal hersteld maar ik heb geprobeerd er het beste van te maken. De start was niet goed en toen ik in de eerste ronde ook nog onderuit ging werd het nog zwaarder. Ik reed heel ver achterin dus heb ik de manche als fysieke training gebruikt. Ik wilde hem perse uit rijden.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Archief

LEES MEER  Seppe Bekaert kijkt uit naar MX2 GP debuut

Uw reacties