X

Maakt Nancy van de Ven de klus af in Arco?

Morgen wordt de laatste wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap WMX verreden op het circuit van Arco di Trento. De grote vraag voor de Nederlandstalige is of Nancy van de Ven de klus gaan afmaken. De Zeeuwse komt met vier punten voorsprong op Courtney Duncan naar de finale. Daarnaast hebben Larissa Papenmeier (-6) en Kiara Fontanesi (-10) ook nog zeker kans op de wereldtitel.

Al een aantal seizoenen is Duncan de snelste dame naar de Nieuw-Zeelandse stapt regelmatig van daar machine. Vorig jaar deed ze dat slechts een keer en prompt pakte ze de titel met 36 punten voorsprong. Dit seizoen leek er lang geen vuiltje aan de lucht tot ze in Mantova 1 in de fout ging. De tweede manche ging ze hard onderuit en door schade aan haar machine kwam ze niet aan de finish.
De ‘slechtste’ notering van Van de Ven is twee keer een vijfde plaats en door haar regelmaat heeft de leiding in handen. Duncan won dit seizoen vier manches, Fontanesi en Papenmeier pakte beide een keer het maximale aantal punten.
Het zal zeker spannend worden want de top vier is een klasse beter dan de overige dames. De verschillen zijn minimaal en daarom is het verschil tussen de top vier ook maar tien punten.

Morgen om 13.30uur en 15.35uur de manches vanuit Italië, wij kijken vol spanning toe en hopen op het Wilhelmus!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Instagram