X

myKTM app en Connectivity Unit Kit nu verkrijgbaar

Duizenden testuren zijn besteed aan de creatie van KTM’s geavanceerde myKTM app die voor 2021 de volledige line-up van KTM SX-F 4-taktmotoren siert. Deze innovatieve tool biedt een eenvoudige en beknopte afstelling van de motormapping en de prestaties, samen met precieze aanbevelingen voor de veringinstellingen met behulp van goed gepresenteerde en intuïtieve menuschermen.

De myKTM-app werkt via een eenvoudige Bluetooth-verbinding met een Connectivity Unit die zich op het stuur bevindt. Eenmaal gesynchroniseerd wordt de motor toegevoegd aan uw virtuele GARAGE en is hij onmiddellijk beschikbaar voor een reeks tuning-opties en aanbevelingen die worden beschreven in de respectieve secties Motor en Suspension.

Door “ENGINE” in te voeren kunnen de rijders de parameters van de motor aanpassen aan hun smaak of aan het terrein en de omstandigheden waarmee ze te maken krijgen. Het gaat om een eenvoudige ‘glijdende schaal’ benadering, met verschillende voorinstellingen die wijzigingen van vitale parameters mogelijk maken, zoals MOTORRACKING, THROTTLE RESPONSE, TRACTION CONTROL en LAUNCH CONTROL. De veranderingen die via de app worden aangebracht zijn tastbaar, effectief en zeer merkbaar vanaf de eerste meters van een nieuwe ronde.

Door te kiezen voor SUSPENSION kunnen de rijders hun KTM SX-F’s nog specialer maken op het gebied van handling. Dankzij de SAG ASSISTANT en de SUSPENSION SETTING-aanbeveling wordt een deel van het giswerk om met harde, modderige of zanderige sporen om te gaan weggenomen. Ook hier kunnen de keuzes duidelijk zijn voor de beginnende gebruiker, maar toch een waardevolle leidraad zijn voor de ervaren rijder en racer.

Joachim Sauer, KTM Senior Product Manager Offroad: “Het is spannend om de myKTM app op de markt te brengen. Met een heel nieuw spectrum aan instelmogelijkheden is dit een hulpmiddel dat is ontworpen om de rijervaring te verbeteren en ervoor te zorgen dat elke KTM SX-F-rijder het beste uit zijn of haar motor haalt. We zijn blij met de veelzijdigheid van de app en hoe veranderingen die met een smartphone worden aangebracht, zo’n interessant en direct effect kunnen hebben als ze eenmaal op het circuit zijn. Het werk gaat voor ons verder en voor de nabije toekomst kijken we naar de uitbreiding van het gebruik en de reikwijdte van myKTM naar veel meer modellen uit het KTM Offroad-assortiment“.

Voor meer informatie over de prijs en beschikbaarheid van de KTM PowerParts Connectivity Unit kit kunt u contact opnemen met uw lokale geautoriseerde KTM-dealer.