X

Osterhagen scoort een tweede plaats in Lommel!

Vorige week in Spanje wist Hakon Osterhagen al te laten zien dat hij uit het juiste ‘race hout’ is gesneden. In Lommel deed de CreyMert Racing-rijder er nog een schepje bovenop! Met een zesde en tweede plaats tijdens de manche op het loodzware ‘Circuit Heeserbergen’ werd de Noor vierde in het dagklassement. De overwinning ging naar Guillem Farres, Andrea Bonacorsi wist zijn voorsprong in de titelstrijd verder uit te bouwen. Hakon stijgt hierin van de vijftiende naar de twaalfde plaats.

EMX125:
In de training laat de FXR-geklede crosser al zien zich goed te voelen op het beroemde circuit. Met een derde tijd in zijn groep weet hij een goede startpositie voor de beide manches later op de dag te veroveren. De eerste manche is de start geweldig en de KTM-rijder neemt de leiding! In de eerste ronde komt hij onder druk te staan van Braceras die de leiding wil overnemen. De voormalige CreyMert Racing-rijder krijgt veel weerstand van Hakon maar wanneer deze over de limiet gaat en ten val komt is Braceras de nieuwe leider. Hakon staat snel weer op beide benen en brengt de SX125 snel terug in de wedstrijd. Vanaf de negende plaats gaat de crosser uit Slattum in de achtervolging. Hij passeert Karssemakers en even later volgen ook de Tsjech Venhoda en de Deen Pedersen. Halverwege de wedstrijd over 25 minuten en twee ronden komt Hakon op de zesde plaats aan. De achterstand op vijfde man Farres is groot maar dat betekent niet dat er geen haast gemaakt wordt. Het lukt Hakon om de achterstand helemaal weg te werken maar een positie winnen zit er helaas niet meer in. Hakon komt dus als zesde over de finish.
Ook de tweede manche is de start van Hakon geweldig en hij neemt opnieuw de leiding! De eerste ronde verloopt geweldig en met bijna vijf seconden komt hij voor de eerste keer over de finishlijn. De voorsprong wordt verder uitgebouwd maar dan sluipen er wat foutjes is bij de scholier. Hierdoor kan tweede man Farres zijn achterstand goed maken en na acht minuten neemt de Spanjaard de leiding over. Hakon kan het tempo van zijn voorganger niet volgen maar de tweede manche komt nooit meer in gevaar!

Volgende wedstrijd:
Komende dinsdag gaat het EMX125 verder op het circuit van Lommel om vervolgens zaterdag nogmaals in actie te komen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eric Laurijssen