Van de Moosdijk dichtbij het Spaanse podium

Van de Moosdijk dichtbij het Spaanse podium
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op het hagelnieuwe circuit van Arroyomolinos heeft Roan van de Moosdijk goed weten te scoren tijdens de twaalfde Grand Prix van het seizoen. De KX250F-rijder werd achtste en derde op het circuit even ten Zuiden van Madrid. Daarmee werd Roan vierde in het dagklassement. De andere rijders van het F&H Kawasaki MX2 Racing Team kwamen niet tot scoren. Mathys Boisrame ging de eerste manche hard onderuit en kwam de tweede manche niet meer in actie. Mikkel Haarup was afwezig nadat hij tijdens Mantova 2 een duimblessure had opgelopen. De overwinning ging naar Tom Vialle die het WK ook ruim leidt.

1e Manche
In de tijdtraining heeft Roan een knappe tweede tijd weten te noteren. De start van de Brabander is niet zo goed maar die van Mathys wel! De 22-jarige crosser duikt schouder aan schouder met Vialle de eerste bocht in! Het is de WK-leider die de Holeshot Award wint maar in de tweede bocht komt Mathys binnendoor naar de leiding. De vreugde is van korte duur want in de volgende bocht gaat Mathys onderuit en ziet hij het gehele startveld passeren. Roan kan naar de vijfde plaats klimmen en probeert zelfs even de vierde plaats in handen te krijgen ten koste van Geerts. Dat lukt helaas niet en wanneer de inmiddels 20-jarige Roan een foutje maakt zakt hij terug naar de zevende plaats. In de tweede ronden wordt er een positie terug gepakt wanneer Rubini gepasseerd wordt maar deze komt in de tweede helft van de wedstrijd terug! Roan komt als achtste over de finish terwijl Mathys de wedstrijd voortijdig heeft verlaten. In zijn gedrevenheid de val in de eerste ronde goed te maken gaat de Leatt-geklede crosser een tweede keer hard onderuit. Die val zorgt ervoor dat verder rijden niet mogelijk is.

LEES MEER  VIDEO: film “The Dirty Dozen” komt uit op 15 december

2e manche
Na de crash in de eerste manche heeft Mathys wat last van zijn lijf waardoor het team besluit hem aan de kant te houden. De start van Roan is goed en hij komt in de kopgroep uit de eerste bocht. In de eerste ronde worden Fernandez en Rubini gepasseerd en net voor het volbrengen van de eerste volledige ronde weet de Kawasaki-rijder de derde plaats over te nemen van Watson. De eerste helft van de wedstrijd kijkt Roan de twee titelkandidaten in de rug en wanneer ze eventueel een fout maken zal hij erbij zijn. Dat gebeurd echter niet en de Eindhovenaar rijdt een sterke maar eenzame wedstrijd waarin hij knap als derde over de finish komt. Het is de zesde keer dit jaar dat Roan een manche in de top drie weet te finishen. In het dagklassement wordt Roan keurig vierde, met op 3 punten na net geen podium. Het gehele team kijkt uit naar volgende weekend!

Volgende wedstrijd:
Vanuit Spanje reist het team snel naar Moordrecht om donderdagochtend weer naar Lommel te reizen. Er staan nog zes wedstrijden op het programma te beginnen op 18 oktober met de Grand Prix van België.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties