Van de Moosdijk pakt weer één podiumplek

Van de Moosdijk pakt weer één podiumplek
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Lommel heeft Roan van de Moosdijk weer een manche een podiumplaats weten te scoren. De eerste manche werd de Kawasaki-rijder tiende maar later op de middag wist de regerend EMX250 kampioen als derde over de finish te komen. In het dag klassement weet Roan zesde te worden. Mathys Boisrame komt de eerste manche niet aan de finish en het team besluit de tweede manche niet in actie te komen met hem. Mikkel Haarup herstelt van zijn duimblessure. De overwinning tijdens de Grand Prix van België ging naar Tom Vialle die ook het kampioenschap leidt.

1e Manche
Wanneer het starthek valt voor de eerste manche van vandaag over 30 minuten en twee ronden komen de Kawasaki’s goed uit de start. Mathys duikt als vierde de eerste bocht in gevolgd door Roan. De Eindhovenaar weet zijn teamgenoot snel te passeren maar in de eerste ronde komt Renaux voorbij. Roan sluit de eerste ronde dus af op een vijfde plaats af. Een ronde later gaat Geerts onderuit waardoor Roan een positie weet te winnen. Deze positie weet de 20-jarige crosser de eerste helft van van de wedstrijd vast te houden maar dan komt Kjer Olsen voorbij. Dan komen de achterblijvers in beeld en dan gaat het mis voor Roan. Een gevallen rijder ligt verscholen achter een sprong en Roan raakt die machine. De Leatt-geklede crosser gaat onderuit en zakt daardoor terug naar de tiende plaats. Ondanks de schade aan zijn motor kan Roan verder en hij komt nog als tiende over de finish. Mathys zijn blessure blijft hem parten spelen en de Fransman verlaat vroegtijdig de wedstrijd.

LEES MEER  Bas Vaessen heeft nog een lopend contract

2e manche
De tweede manche komt Mathys niet meer in actie terwijl Roan als vijfde uit de start komt. In de tweede ronden gaat Watson onderuit waardoor er een positie gewonnen wordt. Dan komt Kjer Olsen weer opzetten en die neemt heel even de vierde plaats over van Roan. Die kent heel goed de weg op dit circuit want vorig seizoen won Roan beide manches tijdens de EMX250 wedstrijd. De Deen zoekt de aansluiting bij Renaux en wanneer deze gepasseerd wordt glipt Roan direct mee! Na ruim 15 minuten weet Roan de aanval in te zetten op zijn voorganger en met succes! De derde plaats wordt overgenomen en ondanks fel aandringen van Kjer Olsen laat Roan zich niet in de fout dwingen. De vriendelijke Brabander blijft kalm en hij weet als derde over de finish te komen en dat betekend zijn zevende podiumplaats tijdens een GP manche dit seizoen.

Volgende wedstrijd:
Komende woensdag wordt er opnieuw gereden op het circuit van Lommel.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties