X

Alessandro Lupino naar Marchetti KTM

Na drie jaar in Nederlandse dienst voor Team Gebben Van Venrooy kiest Alessandro Lupino (29) opnieuw voor ‘n Italiaans team. De voormalige jeugdwereldkampioen zal volgend jaar voor KTM Marchetti uitkomen. Pittig detail: ook in 2006 toen hij wereldkampioen werd in de 85cc reed hij voor KTM met Elio Marchetti aan zijn zijde.

Na de CRF450R, KX450 en YZ450 zien we Lupino in 2021 dus op een  KTM 450 SX-F. Voor Alessandro is het een terugkeer ‘naar de bron’. In de eerste jaren van zijn internationale carrière kreeg hij al steun van teammanager Elio Marchetti.

Voor Lupino, die deel uitmaakt van de Gruppo Sportivo Fiamme Oro van de Staatspolitie, staan naast het WK MXGP ook de Internazionali d’Italia motorcross en het Italiaanse Prestige kampioenschap op het programma. “Ik ben blij dat ik voor Elio’s team heb getekend”, legt Lupino uit. “Door de jaren heen hebben ze een grote passie en professionaliteit getoond. Voor mij is het een dubbele terugkeer: naar Viterbo waar ik vele jaren heb gewoond, en opnieuw op de KTM.”

Palmares Alessandro Lupino

7 Italiaanse titels
1 Internazionale titel
1 Europese titel (85cc)
1 junior wereldtitel  (85cc)
2 GP podiums (MX2)
Brons in de MX of Nations met team Italia (2013)

Foto: Marchetti KTM