X

Brent Van Doninck bevestigd bij Gebben Van Venrooy

Na de verlenging van Calvin Vlaanderen bij Gebben Van Venrooy Yamaha maakte het team nu ook de tweede rijder bekend. Dat wordt Brent Van Doninck die bij zijn invalbeurt voor het Nederlandse team meteen indruk maakte.

Het team heeft een overeenkomst gesloten met Brent van Doninck die in 2021 zo voltijds in het WK MXGP zal uitkomen. De jonge Belg heeft al veel GP-ervaring in de MX2 waar hij voor Kemea Factory Yamaha, DIGA-Process Husqvarna en Assomotor Honda reed.


Het 2020 seizoen was het eerste op de 450cc motor voor Brent. Dit seizoen richtte zich voornamelijk op wedstrijden in Groot-Brittannië aangezien hij in dienst was van het Engelse ASA United Husqvarna. Nadat Vlaanderen een blessure had opgelopen, verving Van Doninck hem met verve tijdens de laatste drie GP’s.

Hoewel hij zonder specifiek testwerk op de YZ450F stapte in Arco di Trento bracht de Herentalsenaar het er goed van af. Brent liet in Italië namelijk een dertiende, negende en tiende plaats optekenen. Met een volle winter om zich voor te bereiden op het 2021 seizoen zou de voormalige MX2 podiumfinisher wel eens kunnen verrassen!

Brent van Doninck: “Ik ben natuurlijk erg enthousiast over deze overeenkomst. Gebben Van Venrooy gaf me de kans om de laatste drie MXGP-rondes in Italië te rijden en we waren allemaal erg blij met mijn resultaten. Ik weet nu al dat de motor goed is en ik denk dat het alleen maar beter zal worden zodra we beginnen te testen. Ik kan echt niet wachten om met het team te gaan werken.”


Klaas Hattem (Teammanager): “Het Gebben Van Venrooy Yamaha team is blij dat we een contract hebben getekend met Brent van Doninck voor het seizoen 2021. Als Yamaha ondersteund team zijn we altijd op zoek naar jonge rijders met potentie en de juiste instelling. Brent heeft dit laten zien tijdens de laatste drie MXGP-races van het jaar. We kijken met veel vertrouwen uit naar het 2021 seizoen.”

Foto’s: Gebben Van Venrooy, MXGP