Damiaens en Van Hoof verdelen de buit in Portugal!

Damiaens en Van Hoof verdelen de buit in Portugal!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na de Italiaanse GP eind september ging de EnduroGP dit weekend verder in Portugal (Marco de Canaceses). Naar goede gewoonte maakten de Belgen er weer de dienst uit in de Enduro Open 4Stroke klasse. Gisteren won Mathias Van Hoof (Husqvarna) voor Dietger Damiaens (KTM), vandaag waren de rollen omgekeerd!

Dat meervoudig Belgisch kampioen motorcross Dietger Damiaens zich snel aanpast, is nog zwak uitgedrukt. Dit weekend stond er dan geen maat op de rappe Limburger. Alleen een tijdstraf op zaterdag (sleutelen in het gesloten park) hield ‘m van de overwinning. Een regelmatige Mathias Van Hoof kon hiervan  profiteren en boekte zijn derde dagzege in zijn WK campagne.


In zware en modderige omstandigheden haalde Dietger vandaag de overhand, Mathias werd nu tweede. Al kreeg de Herentalsenaar nu met pech af  te rekenen want al na 30 seconden in de enduroproef brak zijn versnellingspook af. Daarop moest Van Hoof de hele proef in tweede afwerken en verloor hij meer dan een minut.

Eén ding is zeker: de kans is heel groot dat er straks een Belg eindwinnaar wordt in de Enduro World Cup Open 4s! Ook Mika Vanderheuden scoorde regelmatig met een 7de plaats op zaterdag en een achtste plek vandaag. Volgend weekend vindt ook de finale plaats op dezelfde locatie in het noorden van Portugal. In de tussenstand hebben Dietger en Mathias precies evenveel punten.

Tussenstand Enduro World Cup Open 4S

1. Dietger Damiaens (BEL- KTM) 111, 2. Mathias Van Hoof (BEL-Husqvarna 111), 3. Jorge Paradelo (SPA-Husqvarna) 83,  4. Andrea Belotti  (ITA-KTM) 66, 5. Benet Gomez  (Spa-Honda) 52), 7. Mika Vanderheyden (BEL-Husqvarna 111), 8. Filipe Oliveira (POR-Husqvarna) 33, 9. Ludovic Bral (BEL-KTM) 33, 10. Abel Carballes (SPA-Husqvarna) 26

Foto’s: EnduroGP

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Met de nodige trots kunnen we melden dat Hoco Parts per 1 november 2021 de officiële distribiteur van Red Bull SPECT Eyewear is geworden. Hierdoor geven we de veeleisende off- …
 • Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Ook in 2022 zal Sven van der Mierden uitkomen voor het ATG-JHMX-GasGas Racing Team. De Brabander wist het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc op zijn naam te schrijven en zal …
 • Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Bij een sport draagt vaak het hele team dezelfde kleding. Custom team wear geeft een professionele uitstraling tijdens een wedstrijd of evenement. Bij Smets Zeefdruk weten ze er alles over! …
 • E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  Wereldwijd wordt er naarstig gewerkt aan de ontwikkeling van elektrische motoren. De eerste straatmotoren zijn er al maar voor competitiegerichte motoren zijn de uitdagingen een stuk pittiger. Elektrisch rijden kent …