Geen DMofMX meer tijdens de Zwarte Cross!

Geen DMofMX meer tijdens de Zwarte Cross!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Toen de kalender uit kwam voor de KNMV Dutch Masters of Motocross 2021 viel direct op dat de Zwarte Cross geen deel uitmaakte van het kampioenschap. Na editie’s in 2017-2018 en 2019 kwam er dus geen vervolg in 2021. Wij namen contact op met Alles Komt Goed B.V. die het festival organiseert. Motocross en muziekliefhebber Hendrik Jan Lovink geeft hier op MXMag.nl een reactie.

Hendrik Jan Lovink: “De grote teambazen hebben natuurlijk maar 1 focus en dat is de eindklassering in de MX2 en de MXGP. We hebben, ook dit jaar, weer kunnen zien dat het oplopen van blessures de grootste risicofactor is voor een goed eindresultaat in het WK. De Dutch Masters of Motocross zien de grote teams als een trainingswedstrijd en willen daarbij elk mogelijk risico vermijden. In dat opzicht snap ik dat onze baan minder geschikt is omdat er bij ons overal hoge hekken om de baan staan en het tempo erg hoog ligt. Bij sommige rijders waren er klachten maar het overgrote deel was echt onder de indruk van het spektakel en de gigantische hoeveelheid enthousiaste bezoekers langs de baan. Ook de huldiging in de Megatent met 10.000 man was een onvergetelijke ervaring. Daar kan geen enkele MXGP aan tippen! Kijk, het is zo dat elke club die een DMoMX of een MXGP organiseert op zoek is naar “nieuwe” bezoekers, mensen die nog nooit eerder bij een motocrosswedstrijd zijn geweest. Dat is goed voor de club en goed voor de sport, want we moeten (jonge) mensen enthousiasmeren voor deze prachtige sport. Anders staat er altijd maar hetzelfde groepje bezoekers langs de baan, en dat is in mijn ogen een gemiste kans. Daar is in onze ogen de Zwarte Cross een perfect voorbeeld van. Er zijn 65.000 mensen bij elkaar (jong en oud) waarvan een groot gedeelte nooit zomaar een kaartje zou kopen voor een crosswedstrijd. Deze mensen staan nu ineens wel aan de baan en zien de wereldtop voorbij komen vliegen, die weten niet wat ze zien! Dat is de manier om nieuwe mensen te bereiken. We zijn met de KNMV in gesprek om te kijken of er een mogelijkheid is om een ONK toe te voegen aan ons programma, want we willen graag de sport blijven promoten en genieten van de wedstrijden.”

LEES MEER  JTX Racing krijgt een andere eigenaar

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties