Rui Gonçalves voor het eerst naar de Dakar Rally

Rui Gonçalves voor het eerst naar de Dakar Rally
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Net als dit jaar zal de roemruchte Dakar Rally plaatsvinden in Saoedi-Arabië en meer bepaald van zondag 3 tot en met vrijdag 15 januari 2021. De startlocatie blijft in Jeddah maar de route verloopt over geheel nieuwe wegen.

Ook de rustdag op 9 januari is net als vorige keer in Ha’il maar de route zal dus geheel anders liggen in deze 2021 editie. De Amerikaan Ricky Brabec kon in de vorige Dakar de jarenlange overheersing van KTM breken door de eindzege te behalen op een Honda. Wedden dat de Oostenrijkers dit jaar hun huid opnieuw duur gaan verkopen? Dat doen ze met een flinke vloot rijders en hun drie merken KTM, Husqvarna en GasGas.

De deelnemerslijsten zijn nog niet gepubliceerd maar we konden intussen vernemen dat de Portugees Rui Gonçalves voor het eerst zal deelnemen aan de Rally. Hij zal de uitdaging aangaan op een Sherco. Ook Walter Roelants, de vader van Joël, zou zich klaarmaken voor de race in de woestijn. Voor Walter zal het voor het eerst zijn dat hij deelneemt. In de loop van december zullen de deelnemerslijsten van de Dakar 2021 vrijgegeven worden. Uiteraard kan je alle nieuwtjes over deze rally hier volgen op mxmag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rui Gonçalves (@ruigoncalves999)

Foto: Instagram en dakar.com

LEES MEER  Walter Roelants voor tweede keer naar Dakar Rally

Uw reacties

Ook te lezen

 • Walter Roelants voor tweede keer naar Dakar Rally

  Walter Roelants voor tweede keer naar Dakar Rally

  Na de zware vorige editie van de Dakar Rally leek het erop dat Walter Roelants genoegen zou nemen met één deelname. Hij reed toen de race uit en vestigde meteen …
 • Motor2000 KTM Racing Team verlengt ook Gwyther

  Motor2000 KTM Racing Team verlengt ook Gwyther

  Na Lukas Spigleer en Jens Walvoort zal ook Kelton Gwyther voor Motor2000 KTM Racing Team blijven uitkomen. De Brit zal uitkomen op een SX250F in het Europees Kampioenschap 250cc, KNMV …
 • FOTO: XL Gallery SX Paris

  FOTO: XL Gallery SX Paris

  Fotograaf Christophe Desmet snelde per TGV naar dé Europese top-Supercross bij uitstek en selecteerde speciaal voor jou deze fijne galerij. Nagenieten van de 38ste Supercross van Parijs! LEES MEER  Walter …
 • VIDEO: Nieuw ‘speelgoed’ voor Jeffrey Herlings

  VIDEO: Nieuw ‘speelgoed’ voor Jeffrey Herlings

  Terwijl heel wat collega’s genieten van een welverdiende vakantie heeft kersvers MXGP wereldkampioen Jeffrey Herlings (27) de blik al op 2022 gericht. Net zoals in de MX2 komt KTM voor …