Rui Gonçalves voor het eerst naar de Dakar Rally

Rui Gonçalves voor het eerst naar de Dakar Rally
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Net als dit jaar zal de roemruchte Dakar Rally plaatsvinden in Saoedi-Arabië en meer bepaald van zondag 3 tot en met vrijdag 15 januari 2021. De startlocatie blijft in Jeddah maar de route verloopt over geheel nieuwe wegen.

Ook de rustdag op 9 januari is net als vorige keer in Ha’il maar de route zal dus geheel anders liggen in deze 2021 editie. De Amerikaan Ricky Brabec kon in de vorige Dakar de jarenlange overheersing van KTM breken door de eindzege te behalen op een Honda. Wedden dat de Oostenrijkers dit jaar hun huid opnieuw duur gaan verkopen? Dat doen ze met een flinke vloot rijders en hun drie merken KTM, Husqvarna en GasGas.

De deelnemerslijsten zijn nog niet gepubliceerd maar we konden intussen vernemen dat de Portugees Rui Gonçalves voor het eerst zal deelnemen aan de Rally. Hij zal de uitdaging aangaan op een Sherco. Ook Walter Roelants, de vader van Joël, zou zich klaarmaken voor de race in de woestijn. Voor Walter zal het voor het eerst zijn dat hij deelneemt. In de loop van december zullen de deelnemerslijsten van de Dakar 2021 vrijgegeven worden. Uiteraard kan je alle nieuwtjes over deze rally hier volgen op mxmag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rui Gonçalves (@ruigoncalves999)

Foto: Instagram en dakar.com

LEES MEER  Dakar 2022: zand en duinen à volonté

Uw reacties