Potisek wint Hexis sand race, Van Berkel vijfde

Potisek wint Hexis sand race, Van Berkel vijfde
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Met twee reekszeges was Milko Potisek de grote triomfator van de Hexis sand race in Loon-plage. Geen wedstrijd om het franse strandracekampioenschap maar wel één met een mooi deelnemersveld. Lars Van Berkel stuurde zijn Honda in beide manches naar P5.

In tegenstelling tot de gebruikelijke strandraces was er -door de strenge coronamaatregelen- slechts plaats voor 30 starters.  In de eerste race kwam Potisek ijzersterk terug van de 10de plaats. Toch kreeg de Yamaha rijder de zege niet cadeau. Doordat hij stilviel in de slotfase, kwam Camille Chapeliere nog flink opzetten.Ook de jonge Jeremy Hauquier gaf zijn visitekaartje af met een knappe derde plaats. SR Honda Motoblouz rijder Lars Van Berkel was de hele dag regelmatig en werd telkens vijfde.

Ook Greg Smets presteerde constant in Loon. De Kempense KTM piloot liet namelijk twee zevende plaatsen noteren. In de herneming stond er geen maat op Potisek die vlot won voor de Brit Todd Kellet. Die zou trouwens tweede worden in de eindstand voor Chapeliere. De jonge Matheo Miot had pech in reeks 1 toen hij zonder benzine viel. In de tweede manche eindigde hij keurig zesde voor Smets. Nick Leerkes zette zijn beste prestatie van de dag neer met een 13de plek. Opvallend: FMX-ster Tom Pagès (23-17) verwacht je niet meteen in een strandrace maar met wat meer ritme kan hij ook hier zeker zijn mannetje staan.

Race 1
1. Milko Potisek, 2. Camille Chapeliere, 3. Jeremy Hauqier, 4. Todd Kellett, 5. Lars Van Berkel, 6. Daymond Martens, 7. Greg Smets, 8. Alexis Collignon, 9. Maxime Sot, 10. Damien Prevot ..16. Jeremy Coen, 20. Junior Bal, 21. Nick Leerkes, 26. Twan Van Essen

LEES MEER  Todd Kellett wint in Loon Plage, Cyril Genot derde


Race 2
1. Milko Potisek, 2. Todd Kellett, 3. Jeremy Hauqier, 4. Camille Chapeliere, 5. Lars Van Berkel, 6. Matheo Miot, 7. Greg Smets, 8. Kilian Branco,  9. Andy Bethys, 10. Valentin Madoulaud…13. Nick Leerkes, 19. Daymond Martens, 21. Junior Bal, 22. Twan Van Essen, 27. Jeremy Coen

Foto’s: Mediacross, Dylan Botte

Uw reacties

Ook te lezen

 • De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  In Arco di Trento heeft Kay de Wolf goed weten te scoren tijdens de veertiende wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MX2. De Husqvarna-rijder werd zesde op het prachtige Noord-Italiaanse circuit. …
 • Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  De eerste van drie wedstrijden op het Crossodromo Ciclamino gaan de fans zich nog lang heugen. Jeffrey Herlings wist de overwinning te pakken door beide manches als winnaar over de …
 • Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  De eerste van de drie wedstrijden in Arco di Trento is niet goed verlopen voor Brent Van doninck. De Gebben-Van Venrooy Racing-rijder kwam net als vorige week in Spanje niet …
 • Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Kersvers bakkenisten Wereldkampioen Nicolas Musset veruild team Bax voor team Hermans in 2022. Koen Hermans/Nicolas Musset reden al eerder samen.  Dit deed men niet onverdienstelijk, Hermans/Musset werden samen derde in …