WESS wordt FIM Hard Enduro Worldchampionship!

WESS wordt FIM Hard Enduro Worldchampionship!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De FIM en WESS hebben aangekondigd dat ze in 2021 hun krachten zullen bundelen om een nieuw FIM Hard Enduro wereldkampioenschap te creëren dat naast het traditionele WK Enduro zal fungeren.

In een verklaring van enkele dagen geleden zegt de FIM dat de “World Enduro Super Series” voortaan onder de FIM-paraplu zal worden gereden. De nieuwe naam van de WESS wordt “FIM Hard Enduro World Championship” dat als dusdanig zal starten in 2021. WESS Promotion GmbH heeft een vierjarig contract getekend met de FIM als promotors van de nieuwe serie.

De stap maakt een einde aan de vage lijnen van het vorige WESS-kampioenschap, waarin enduro-disciplines werden gemengd met evenementen als Erzberg en Romaniacs.  De deelname van amateurrijders blijft ook in de toekomst verzekerd want het was net dat wat de WESS-evenementen hun unieke status gaven.

Voor de Pro-rijders die deelnemen komt er een specifiek internationaal reglement “in overeenstemming met alle internationale FIM-standaarden, dat het hoogste niveau van transparantie en eerlijkheid biedt aan professionele rijders, teams en fabrikanten die zullen strijden om de titel van FIM Hard Enduro-wereldkampioen”. De nieuwe website van het WESS Hard Enduro Championship is: http://iridehardenduro.com/

FIM Hard Enduro Wereldkampioenschap 2021 kalender:

Ronde 1: Extreme XL Lagares – Portugal, 7/8/9 mei.
Ronde 2: Red Bull Erzbergrodeo – Oostenrijk, 3/4/5/6 juni
Ronde 3: TBC – Italië, 10/11 juli
Ronde 4: Red Bull Romaniacs – Roemenië, 27/28/29/30/31 juli
Ronde 5: Red Bull TKO – VS, 13/14 augustus/15
Ronde 6: TBC – Polen, 18/19 september
Ronde 7: Hixpania Hard Enduro – Spanje, 1/2/3 oktober
Ronde 8: GetzenRodeo – Duitsland, 29/30 oktober

LEES MEER  VIDEO: Jonny Walker over zijn vertrek naar Beta

Foto: Red Bull KTM Factory Racing

Uw reacties