X

De Pohlbock: een nieuwe elektrische crosser uit Duitsland

Van de zeven grote fabrikanten van crossmotoren is KTM de enige die een elektrische machine aanbiedt met hun Freeride. Dat is echter geen volbloed crosser. Het lijkt er op dat het Duitse Pohlbock als eerste een kant en klare machine aanbiedt want op hun website kunnen ze gewoon besteld worden.

Pohlbock staat voor de twee bezielers Romano Pohl and Florian Bockstaller. De twee waren al langer gek van motorcross maar het waren ook natuurliefhebbers en zo werd het idee om een elektrische crosser te ontwikkelen geboren. Pohl en Bockstaller deden hun huiswerk erg goed want het ziet er naar uit dat deze Pohlbock eBock S210 een nieuwe standaard zet in de wereld van de e-crossers.

De cijfertjes bewijzen dat deze S210 niet van de minste is. Wat dacht je van 24KW vermogen, van 30 tot 90 minuten crossen met één batterijlading, opladen in 30 minuten en een totaalgewicht van 105 kg. Deze crossmotor is het equivalent van een 250F. De motor heeft een kracht van 160 Nm en er kan 350 uren mee gereden worden zonder onderhoudsbeurt. De machine – en dan vooral het elektrisch gedeelte –  is gemaakt met de IP69K standaard waardoor deze delen kunnen gewassen worden met een hogedrukreiniger.

De elektronica geeft jou de keuze tussen 8 mappings en is uitgerust met een bescherming tegen oververhitting. De 36 Volt batterij is gemaakt om snel te kunnen wisselen met een geladen exemplaar. Deze eBock S210 heeft een standaard frame van een Husqvarna dat uitgerust is met een Kayaba 48mm voorvork  en een Sachs schokdemper aan de achterkant. Je koopt een Pohlbock vanaf 9.799 exclusief het gewenste batterijpakket en de lader.

Het bedrijf bevindt zich in het Zwarte Woud en meer bepaald in het gehucht Brenden dat niet zo ver van de Zwitserse grens ligt. Op de website van het merk vindt je alles wat je moet weten over deze e-crosser en je kan er ook meteen eentje bestellen in hun webshop.

Foto’s: pohlbock.com