Cooper Webb is de nieuwe leider na zege

Cooper Webb is de nieuwe leider na zege
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vorige week in Daytona leek Eli Tomac zich nog in de titelstrijd te kunnen mengen. Na de tiende wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship wordt duidelijk dat het duel zal gaan tussen Ken Roczen en Cooper Webb. In Arlington wist de KTM-rijder de overwinning te pakken tegenover een zesde plaats van de Duitser. Dat betekend dat Webb de nieuwe leider is in de tussenstand op zeven punten gevolgd door de Honda-rijder. In het AT&T Stadium werd Justin Barcia tweede voor Jason Anderson en stonden de ‘Oostenrijkers’ dus alles drie op het podium

In de finale over 20 minuten en een ronde neemt Dean Wilson de beste start voor Kevin Moranz en Webb. De kampioen van 2019 laat er geen twijfel over bestaan en hij weet zich snel naar de koppositie te werken. Dylan Ferrandis gaat in zijn schaduw mee en passeert ook Wilson. Weer geen goede start voor Roczen die nipt in de top tien aan de wedstrijd begint maar hij kan zich nu niet zomaar naar voren werken. Dat lukt Anderson wel maar niet zonder het nodige contact, eerste zet hij Malcolm Stewart opzij en later is Ferrandis het ‘haasje’. Achter Webb wordt Barcia tweede voor Husqvarna-rijder Anderson. Chase Sexton komt als vierde over de finish voor Aaron Plessinger.

De elfde wedstrijd van het seizoen zal woensdagochtend worden verreden in Arlington.

Uitslag AMA Supercross 450SX #10; Arlington, USA:
1. Cooper Webb USA KTM
2. Justin Barcia USA GasGas
3. Jason Anderson USA Husqvarna
4. Chase Sexton USA Honda
5. Aaron Plessinger USA Yamaha
6. Ken Roczen D Honda
7. Joey Savatgy USA KTM
8. Eli Tomac USA Kawasaki
9. Dean Wilson GB Husqvarna

Tussenstand 450SX na 10 van 17 wedstrijden:
1. Cooper Webb USA KTM 223
2. Ken Roczen D Honda 216
3. Eli Tomac USA Kawasaki 190
4. Justin Barcia USA GasGas 176
5. Malcolm Stewart USA Yamaha 152
6. Aaron Plessinger USA Yamaha 152
7. Jason Anderson USA Husqvarna 137
8. Marvin Musquin F KTM 135
9. Zach Osborne USA Husqvarna 123
10. Dylan Ferrandis F Yamaha 122

De volledige resultaten en de tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #KTMMedia

Uw reacties

Ook te lezen