X

Komt er een MXGP in Riola Sardo?

Dat de MXGP-kalender onder invloed van de pandemie geen vaste vorm heeft aangenomen is een certitude. Het gonst dus weer van de geruchten. Eentje van die geruchten is dat er misschien een MXGP komt in Riola Sardo.

In Riola Sardo op het eiland Sardinië werd enkele weken geleden de internationale competitie op gang geschoten. Het duinencircuit blijkt nu een mogelijke locatie te zijn voor een MXGP race. Dit konden we vernemen via een interview met Giuseppe Luongo door een Italiaanse website.

Giuseppe Luongo:Het seizoen begint in Nederland, in Oss, maar we zijn in onderhandeling met Riola Sardo voor een Grand Prix aldaar. Ik weet nog niet of dit aan het begin of op het einde van het kampioenschap zal zijn. Ons doel is om dit jaar te organiseren met publiek erbij maar als de situatie met het virus ernstig blijft is het duidelijk dat we andere oplossingen moeten bedenken. Een oplossing zou dus drie evenementen per circuit kunnen zijn. Maar we zullen er alles aan doen om wedstrijden met publiek te organiseren, want zonder publiek zou het voor het tweede achtereenvolgende jaar een catastrofe zijn. Motorcross is een sport die leeft dankzij de fans, we hebben dus hoge verwachtingen van het vaccin en de heropening voor de zomer.