Snel, schrijf je in voor de Motocross Junior Days!

Snel, schrijf je in voor de Motocross Junior Days!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ook dit jaar organiseert de Belgische Motorrijdersbond (BMB) in samenwerking met KTM, Husqvarna en Gas Gas Belgium de Motocross Junior Days! Iedereen die ‘n KTM, Husqvarna of Gas Gas 65cc of 85cc crossmotor heeft, kan zich inschrijven voor de super leerrijke jeugdstages. De eerste vindt plaats op 8 april in Lille, aarzel dus niet!

Zoals steeds staan de Motocross Junior Days onder leiding van BMB jeugdcoach Yves Devlaminck. Yves wordt telkens bijgestaan door nog andere ervaren lesgevers. Er worden dit jaar 4 stages voorzien te beginnen op donderdag 8 april in Lille.  Opgelet omwille van de coronaregels vragen we jullie extra aandacht voor volgende punten:  de inschrijvingen voor de eerste stagedag in Lille worden afgesloten op 5 april of vroeger indien het maximum aantal van 40 deelnemers werd bereikt. Wees er dus snel bij want deze stagedagen hebben elk jaar veel succes!

Dit jaar dient ook het inschrijvingsgeld voor niet-BMB vergunninghouders (15 EUR) vooraf te worden betaald via bankoverschrijving. Inschrijvingen en betalingen ter plaatse zullen dus NIET mogelijk zijn. Bedankt voor jullie begrip hiervoor! De nationale en regionale vergunninghouders van VLM/JMS en MC Lille kunnen ook gratis deelnemen. Elke rijder mag maximaal één begeleider meebrengen (naam en GSM nummer te vermelden op het inschrijvingsformulier)


Diverse monitoren zullen hun ervaring en expertise delen met alle deelnemers. De stage dagen zijn toegankelijk voor zowel beginnende rijders als meer ervaren rijders. Er zal gewerkt worden met verschillende groepen per niveau. De rijders die aan de vier stage dagen deelnemen, krijgen bovendien een mooi cadeaupakket van KTM/Husqvarna/Gas Gas met waardebonnen, motorolie, enz.

LEES MEER  Nederland is groot leverancier tijdens de EMX-finale

Deelname – vergunningen

De deelname is volledig gratis voor de BMB vergunninghouders (sportcompetitie, trainingsvergunningen (jaar en dag), vergunninghouders VLM/JMS en MC Lille )! Rijders die een motorcross vergunning 2021 hebben bij de motorcross bonden MCLB/VJMO, VMCF, AMPL en FPCNA kunnen met hun vergunning deelnemen voor een kleine bijdrage van 15 EUR per stage.

Rijders die geen geldige vergunning hebben zullen ook kunnen deelnemen mits het onderschrijven van een BMB trainingsvergunning. Ze krijgen echter de kost ervan volledig gecompenseerd door KTM/Husqvarna / Gas Gas waardebonnen. Met deze trainingsvergunning zullen zij bovendien een volledig jaar verzekerd kunnen trainen!  Het zal ook mogelijk zijn deze per stagedag te onderschrijven (vergunning 1 manifestatie) maar dit dient vooraf te gebeuren, minstens 3 dagen voor de stagedag, via onze digitale toepassing My FMB-BMB. Klik hier voor alle info en aanvragen van de BMB trainingsvergunning.


Praktische info:

Data & plaatsen:

 • Donderdag 8 april: Lille (info en inschrijvingen: klik hier)
 • Donderdag 22 juli Hélécine
 • Donderdag 26 augustus: Genk
 • Donderdag 4 november: plaats nog te bepalen (herfstvakantie)

Opgelet, de stagedag in Lille start met een mountainbike training in de voormiddag en de motorsessies in de namiddag. De deelnemers moeten dus ook hun eigen mountainbike meenemen! De ingeschreven rijders zullen het programma nog per mail ontvangen. Wegens de corona maatregelen is het dragen van een mondmasker verplicht tijdens de briefing, is de kantine gesloten en is er geen mogelijkheid tot camping.

Voor wie?:
 • BMB Vergunninghouders Europe Open 65cc en jeugd
 • BMB vergunninghouders nationaal & regionaal Motorsport Vlaanderen 65cc / 85cc (VLM/JMS, MC Lille)
 • BMB Trainingvergunninghouders Off-road
 • Vergunninghouders MCLB/VJMO, VMCF, AMPL en FPCNA
 • Niet vergunninghouders (trainingsvergunning 1 manifestatie te onderschrijven, klik hier)
 • Alle rijders moeten in het bezit zijn van een KTM, Husqvarna of Gas Gas machine. Andere merken worden niet toegelaten.
 • Buitenlandse rijders worden niet toegelaten in Lille
LEES MEER  Van den Broek het snelste in vrije training

Kostprijs:

 • BMB Vergunninghouders 65cc,  jeugd, VLM/JMS, MC Lille vergunninghouders en BMB trainingsvergunninghouders (dag en jaar) : GRATIS! (dagvergunning te onderschrijven via de BMB toepassing (http://fmb-bmb.magelan.be/)
 • Vergunninghouders andere bonden: 15 EUR

De betaling dient dit jaar verplicht vooraf te gebeuren voor de afsluiting van de inschrijvingen.

Hoe inschrijven?

Er dient vooraf te worden ingeschreven per stagedag via het elektronisch inschrijvingsformulier (voor elke stagedag apart). Voor de stage in Lille op 8 april, klik hier. De inschrijvingsformulieren voor de andere stagedagen zullen later worden gepubliceeerd. Het inschrijvingsgeld dient vooraf te worden betaald op het BMB rekeningnummer vermeld op het inschrijvingsformulier.

Je dient je eerst te registreren om toegang te hebben tot het formulier. Als je je vorig jaar al geregistreerd hebt, kan je inloggen met je gegevens van vorig jaar. Meer uitleg over hoe inschrijven; klik hier.

Uw reacties

Ook te lezen

 • Lotte van Drunen pakt brons in Riola Sardo

  Lotte van Drunen pakt brons in Riola Sardo

  In een zonnig en warm Riola Sardo heeft Lotte van Drunen het brons gepakt tijdens de EMX85 finale. De 14-jarige KTM-rijdster werd tweede en derde tijdens de manches waarmee ze …
 • EMX65 zilver voor Dex van den Broek

  EMX65 zilver voor Dex van den Broek

  Met een derde en eerste plaats heeft Dex van den Broek de tweede plaats gepakt in het Europees Kampioenschap 65cc. De crosser uit Deurne werd tweede achter Lucas Leok (1-2) …
 • Marek klopt Van Drunen in de laatste ronde

  Marek klopt Van Drunen in de laatste ronde

  In een bijzonder spannende wedstrijd heeft Vitezslav Marek de eerste manche gewonnen tijdens de EMX85 finale op het eiland Sardinië. De Tsjech weet in de laatste ronde optimaal te profiteren …
 • Van den Broek derde, Beerens vijfde in eerste manche

  Van den Broek derde, Beerens vijfde in eerste manche

  De eerste manche tijdens de EMX65 finale in Riola Sardo heeft Dex van den Broek een derde plaats opgeleverd. De 11-jarige crosser moest Lucas Leok (foto) en Viktor Leppälä voor …