Tony Cairoli kijkt uit naar wederoptreden

Tony Cairoli kijkt uit naar wederoptreden
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Begin december onderging Tony Cairoli (Red Bull KTM) een kleine knie-operatie in België. De negenvoudige wereldkampioen was dit weekend in Riola Sardo dé grote afwezige. Cairoli zit al wel terug op de motor maar de openingswedstrijd van het Italiaans kampioenschap kwam nog te vroeg.

Teamgenoot Jorge Prado pakte de zege in de MX1 race en ook de nieuwkomer in het team Mattia Guadagnini kwam in de MX2 race goed voor de dag in Sardinië.  Voor Cairoli was ’n operatie dé enige manier om competitief het nieuwe seizoen in te gaan.


Zowat het hele 2020 seizoen kreeg Tony immers af te rekenen met een gekwetste linkerknie. De onzekerheid, pijn en veelvuldige zwellingen speelden de Siciliaan zodanig parten dat het ‘m er van weerhield om snelle tijden neer te zetten tijdens de kwalificaties. Opvallend: Cairoli behaalde vorig jaar zelfs geen enkele pole. De 35-jarige superster was door zijn mindere plaatsen achter het starthek weliswaar benadeeld toch sleepte hij finaal nog de derde plaats in de eindstand uit de brand. Zijn tiende top-3 in de koningsklasse sinds hij in 2009 overstapte van de MX2.

“We wisten al dat het kraakbeen beschadigd en die zin hielp de operatie niet zo veel, maar we hebben een paar stukjes van de gebroken meniscus eruit gehaald, waardoor het ’n schoonmaakbeurt werd”, zei hij. “Het herstel duurt aanvankelijk wat langer dan we hadden verwacht.” Nadat hij zich vooral richtte op het opbouwen van spierkracht zit Tony ondertussen weer enkele weken op de motor.


“Het gevoel is al goed en de snelheid komt ook wel opnieuw maar voor een wedstrijd van 30 minuten in het zand zoals in Riola Sardo was ik nog niet klaar. We kunnen het ons echter veroorloven om de tijd te nemen aangezien het WK zo laat begint. De Internazionali d’Italia is een heel mooi kampioenschap maar de MXGP blijft natuurlijk ons hoofddoel.” TC222 is met 92 overwinningen -méér dan elke actieve rijder- slechts 8 GP’s verwijderd van de magische honderd.

LEES MEER  Francesca Nocera maakt overstap naar de enduro

Tekst: Adam Wheeler & Tom Jacobs
Foto’s: Ray Archer

Uw reacties

Ook te lezen

 • Motor2000 KTM Racing Team verlengt ook Gwyther

  Motor2000 KTM Racing Team verlengt ook Gwyther

  Na Lukas Spigleer en Jens Walvoort zal ook Kelton Gwyther voor Motor2000 KTM Racing Team blijven uitkomen. De Brit zal uitkomen op een SX250F in het Europees Kampioenschap 250cc, KNMV …
 • FOTO: XL Gallery SX Paris

  FOTO: XL Gallery SX Paris

  Fotograaf Christophe Desmet snelde per TGV naar dé Europese top-Supercross bij uitstek en selecteerde speciaal voor jou deze fijne galerij. Nagenieten van de 38ste Supercross van Parijs! LEES MEER  Musquin …
 • VIDEO: Nieuw ‘speelgoed’ voor Jeffrey Herlings

  VIDEO: Nieuw ‘speelgoed’ voor Jeffrey Herlings

  Terwijl heel wat collega’s genieten van een welverdiende vakantie heeft kersvers MXGP wereldkampioen Jeffrey Herlings (27) de blik al op 2022 gericht. Net zoals in de MX2 komt KTM voor …
 • Scheen-kuitbeenbreuk voor Romain Febvre

  Scheen-kuitbeenbreuk voor Romain Febvre

  Kawasaki superster Romain Febvre werd gisteren tijdens de 38ste SX van Parijs het slachtoffer van een wel erg spectaculaire val. Gezien de brutale aard van zijn crash was de scan …