De laatste kans voor Jed Beaton

De laatste kans voor Jed Beaton
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In 2021 gaat Jed Beaton voor zijn laatste kans in het FIM wereldkampioenschap MX2. De 23-jarige crosser moet in 2022 immers de overstap maken naar de MXGP door de leeftijdslimiet die geldig is in de Grand Prix. De Australiër zal het moeten opnemen tegen titelverdediger Tom Vialle en Jago Geerts die revanche wil na het uit handen geven van de titel in 2020. Beaton gaat opnieuw uitkomen voor het Rockstar Energy-Husqvarna Factory Racing Team gerund door de geboren Nederlandse Limburger Kay Hennekens. Kay de Wolf in zijn direct teamgenoot nadat Thomas Kjer Olsen de overstap maakte naar IceOne Racing.

Lukt het Beaton om geschiedenis te schrijven wat Australië won nog nooit de wereldtitel! Met Chad Reed, Andrew McFarlane en Jeff Leisk waren ze dichtbij maar de kampioen hebben ze nog niet kunnen leveren.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Leon van der Spank

LEES MEER  Video: Ontmoet Mattia Guadagnini

Uw reacties