link link link
Endurotalent Erik Willems kiest voor Shot | Motorcross - Enduro - Supermoto | MXMag.be

Endurotalent Erik Willems kiest voor Shot

Endurotalent Erik Willems kiest voor Shot
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Shot Race Gear is verheugd om hun samenwerking met endurotalent Erik Willems (22) aan te kondigen. Willems, regerend Frans Junior E2 kampioen, maakte twee jaar geleden met succes de overstap naar de enduro. Voor 2021 wil de Husqvarna BeLux-rijder zijn progressie voortzetten in het FIM Junior Enduro wereldkampioenschap.

Hoewel Erik naam begon te maken in de motorcross -waar hij goed was voor twee EMX300-podiums en brons in de eindstand van het EMX300-kampioenschap (2018) – richt hij zich sinds enkele jaren helemaal op de enduro.


Bij zijn allereerste ISDE-deelname in 2019 reed de spectaculaire Belg naar een indrukwekkende 6e plaats in de junior klasse, terwijl hij 10de werd in E2 en 23ste in de ‘scratch’. Een dubbel Frans succes vorig jaar toen hij zowel het algemene Franse Junior kampioenschap als de J2 titel opeiste én veelbelovende resultaten in het Junior Enduro WK verstevigden zijn reputatie.

Erik Willems: “Ik ben erg blij om deel uit te maken van de Shot familie. Shot is een merk dat natuurlijk geen introductie behoeft in de enduro! Het is echt cool om deel uit te maken van deze geweldige traditie van Shot enduro-rijders. Denk maar aan Pela Renet, Mathias Bellino, Graham Jarvis, Alfredo Gomez en nu Billy Bolt. En net als zij ben ik ook al heel lang een Husqvarna-man! Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan, heb om mijn eigen ambities waar te maken, maar ik heb echt het gevoel dat ik ben waar ik thuishoor in de enduro. Het is hard, de dagen op de motor zijn lang en uitdagend, maar ik vind het geweldig! Natuurlijk is het ook motiverend als je je eerste succes in een nieuwe discipline proeft. Dit jaar mik ik op podiumplaatsen in het junior WK en op de Belgische enduro-titel in de Prestige-klasse.

 

LEES MEER  Schrijf je in voor BMB Motocross Junior Days in Axel

Ghislain Huot, CEO Shot Race Gear:Het is altijd spannend om nieuw talent te ontdekken. Erik heeft al veel ingrediënten om het helemaal te maken in de enduro en hij is zeker een interessante rijder om naar te kijken. De manier waarop hij aanvalt, smaakt hem geliefd bij het publiek! Wij denken dat Erik het potentieel heeft om ver te komen als hij blijft pushen zoals hij tot nu toe heeft gedaan.  Shot Race Gear is blij om deel uit te maken van dit geweldige avontuur en we kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst voor hem te bieden heeft. Veel succes Erik!

 


PROFIEL ERIK WILLEMS

Team: Husqvarna Motorcycles BeLux
Nationaliteit: Belg
Geboortedatum: 22 mei 1998
Woonplaats: Wauthier-Braine, België
Bijnaam: Ricket
Motor: Husqvarna FE350
Eerste EnduroGP: Ambert (France) in 2019
IG: @erikwillems98
FB: Erik Willems #98


2020: Frans junior enduro kampioen, Frans J2 enduro kampioen
13de FIM Junior Enduro wereldkampioenschap, 7de in J2

2019: 6de Junior, 10de in E2 tijdens de ISDE in Portugal
Winnaar Walting Trophy (revelatie van het jaar) met Team Belgium tijdens de ISDE
3de in ’12h de La Chinelle’
3de individueel en team bij Coupe de l’Avenir

2018: 3de algemeen in EMX300 (één podium)
3de in de ’12h de La Chinelle’

2017: 4de algemeen in EMX300 (één podium)
Belgisch vicekampioen MX1

Uw reacties

Ook te lezen