X

Japanse “Big Four” gaan samen universele batterij ontwikkelen

Het in april 2019 opgerichte consortium door Honda, Kawasaki, Yamaha en Suzuki heeft als doel het gebruik van elektrische motorfietsen te bevorderen. Nu gaan deze vier samen werken aan een uitwisselbare batterij voor motorfietsen.

Ze werken samen aan het verlengen van de autonomie, de uitwisselbaarheid en de laadtijd van de toekomstige batterijen. In hoever dit een invloed zal hebben op de toekomstige elektrisch aangedreven offroadmodellen is niet geweten maar het lijkt ons logisch als ook in dit segment uitwisselbare batterijen worden geïntroduceerd. Nog maar een maand geleden werd er ook al een overeenkomst gemaakt tussen Honda, Yamaha en de Europese producenten KTM en Piaggio. Ook daar werd gesproken van een gestandaardiseerd systeem wat betreft uitwisselbaarheid en laden.

De samenwerking tussen al deze bedrijven doet vermoeden dat dit systeem wel eens een wereldwijde standaard zou kunnen worden. Als ook nog andere grote fabrikanten zoals b.v. Harley Davidson op deze kar springen kan dat alleen maar bijdragen tot het ontstaan van één systeem van uitwisselbare batterijen en hun laadinfrastructuur.

Foto: Yuichi Furukawa