Mitch Evans zijn blessure was zwaarder dan verwacht

Mitch Evans zijn blessure was zwaarder dan verwacht
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In zijn eerste MXGP-seizoen wist Mitch Evans diverse keren indruk te maken. De eerste GP op het circuit van Matterly Basin was erg goed maar in Valkenswaard ging het mis. Daarna sloeg corona kei hard toe waardoor de schouderblessure kon verstellen. Tijdens de Spaanse GP ging het opnieuw mis, de Honda-rijder brak daar zijn pols.

Tijdens een gesprek met Adam Wheeler vertelt de 22-jarige crosser dat de blessure zwaarder was dan verwacht. Na de crash volgende er een operatie in Milaan. Later keerde Evans terug naar geboorteland Australië, waar hij opnieuw moest worden geopereerd. De teamgenoot van Tim Gajser onderging een drie uur durende ingreep. Na vijf maanden zit Evans weet op de Honda, het uitstellen van de eerste Grand Prix komt hem dus zeker niet slecht uit.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Honda

LEES MEER  Shana van der Vlist terug op de motor

Uw reacties