Van de laatste kans naar het podium

Van de laatste kans naar het podium
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De veertiende wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship verliep heftig voor Jason Anderson. Hij moest zich via de ‘laatste kans’ plaatsen voor de finale om vervolgens als derde te finishen. Het voltallige Rockstar Energy-Husqvarna Factory Racing Team USA doet hun verhaal na Atlanta 2.

Jason Anderson
“Vandaag was behoorlijk stressvol. Het begon geweldig goed en ik had het gevoel dat alles soepel verliep. In de heat race ging het mis waardoor ik dus via de laatste kans’ naar de finale moest. Ondanks de startplaats had ik een goede start en het ging goed tot ik even in de fout ging. Gelukkig wist ik terug te komen al had ik aan het eind een beetje energie te kort. De snelheid is goed en dat geeft mij vertrouwen voor de overige wedstrijden.”

Dean Wilson
“Ik reed vandaag heel goed, zeker na het missen van de finale tijdens de vorige wedstrijd. Ik was blij met de tweede plaats in de heat en in de finale had ik een redelijk goede start. De eerste helft van de wedstrijd was goed maar daarna werd het steeds lastiger. Als we de tweede helft kunnen verbeteren zou ik in de top vijf kunnen komen, daar zou ik blij mee zijn.”

Jalek Swoll
“Dit was niet het resultaat dat we wilde al moet ik zeggen dat het rijden goed was vandaag. Ik heb veel progressie gemaakt nadat ik in de beginfase ten val was gekomen. Ik heb het gevoel dat de snelheid goed was, dat is dus positieve, over drie dagen komen we hier terug om het nog een keer te proberen.”

LEES MEER  Marc-Reiner Schmidt pakt de S1 wereldtitel

Stilez Robertson
“Absoluut niet de dag waarop ik vooraf op hoopte! In de eerste training ging ik hard onderuit. Ik wist mezelf toch als zevende te kwalificeren maar in overleg met het team is besloten niet meer in actie te komen. We gaan herstellen voor zaterdag en hoop ik goed te kunnen scoren!”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna

Uw reacties

Ook te lezen