VIDEO: Het duel Pichon – Everts in Valkenswaard

VIDEO: Het duel Pichon – Everts in Valkenswaard
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In 2003 spreekt men niet meer over de cilinderinhoud om een klasse aan te duiden maar over MX1, MX2 en MX3. De fonkelnieuwe MX1-klasse wordt vanaf dat jaar de belangrijkste categorie met de snelste rijders in haar rangen.

In datzelfde jaar rijdt men ook met het format van maar één reeks per categorie. In deze periode komen de viertakten opzetten en zijn ze nog samen te zien in de heats. Zo zit Stefan Everts op een viertakt Yamaha uit de Rinaldi stal en Mickael Pichon op een tweetakt Suzuki van het GP-team van Sylvain Geboers. De opener van het MX1-seizoen werd gewonnen door de Fransman in het Spaanse Bellpuig.

De twee race van het seizoen gaat door in het zand van Valkenswaard. De meeste kenners schuiven Everts als favoriet naar voren maar Pichon is een alleskunner. De twee kemphanen gaan tot op het bot in de duels op Nederlandse bodem. Bovendien is het een strijd tussen een viertakt en een tweetakt en dat geeft de race een extra dimensie. En als klap op de vuurpijl komt een jonge kerel met de naam Strijbos zijn neus aan het venster steken.

LEES MEER  Shana van der Vlist terug op de motor

Uw reacties