Waalse bond AMPL sluit aan bij FMWB

Waalse bond AMPL sluit aan bij FMWB
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De raad van bestuur van AMPL heeft dinsdag besloten de federatie aan te sluiten bij de FMWB. De AMPL wordt een club die aangesloten is bij de Waalse vleugel van de Belgische Motorfederatie.

Het is het begin van een belangrijke wending in de geschiedenis van de Waalse motorcross, want deze toenadering is het resultaat van meerdere jaren van bezinning binnen de leiding van de federatie. Het markeert ook de wil om samen te werken en voortaan met één stem te spreken aangezien de FMWB, met de FPCNA en de AMPL aan zijn zijde, voortaan met zijn twee partners de volledige Waalse beoefenaars omvat.

Door toe te treden tot de FMWB hoopt de AMPL meer gewicht te kunnen geven aan de motorcross in Wallonië en over de middelen te beschikken om een echt promotiebeleid van de sport bij de jongeren op te zetten.  Dit kan dankzij de initiatieprogramma’s voor de motor in de marge van sommige van haar organisaties. Vorig jaar gebeurde hetzelfde aan Vlaamse zijde door de VLM die toetrad tot Motorsport Vlaanderen, het voormalige VMBB.

LEES MEER  JTX Racing krijgt een andere eigenaar

Uw reacties