2022 Husqvarna enduro’s: klaar voor elke uitdaging!

2022 Husqvarna enduro’s: klaar voor elke uitdaging!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Twee weken na de introductie van de 2022 crossmotoren stelt Husqvarna Motorcycles  zijn 2022 enduro-gamma voor. Naar eigen zeggen “bulkt de line-up van twee- en viertaktmachines van innovatie”. Voor het 2022  modeljaar komt HVA in ieder geval met zeven verschillende modellen. Net zoals vorig jaar dus.

Rijders van elk niveau, amateur tot professioneel, hebben de keuze uit een line-up die ongeëvenaard is in hun sector op gebied van vermogen, prestatie en beweegbaarheid. Revolutionaire nieuwigheden hoef je dit jaar niet te verwachten. De nadruk ligt dan ook op het fijn slijpen van het reeds zeer solide package. MY2022 staat voor de nieuwe TE en FE modellen dan ook vooral in het teken van verbeteringen op het vlak van vering en nog meer gebruiksgemak.

Het volledige enduro gamma is uitgerust met gereviseerde WP XPLOR voorvorken en de XACT achterschokbrekers. De werking van de demping en actie van de ophanging werd volledig gereviseerd zodat rijders het vermogen en koppel van hun TE- of FE-model optimaal kunnen inzetten. De herwerkte ophanging ondersteunt het chroom-molybdeen stalen frame en het tweedelig koolstofvezel subframe om consistente demping, precieze wendbaarheid en onevenaarbaar rijcomfort te bieden.

De nieuwe modellen maken gebruik van het nieuwe BRAKTEC hydraulische koppelingssysteem. Het nagenoeg onderhoudsvrije hydraulische systeem is zelfregelend en verzekert een soepele werking met perfecte progressie en betrouwbare prestaties in alle omstandigheden. Verder zorgt het nieuwe BRAKTEC remsysteem voor- en achteraan voor ultieme stopkracht met voortreffelijke gevoeligheid, in samenwerking met de uiterst performante GSK wave remschijven.

Alle modellen van het enduro-gamma beschikken standaard over een elektrische starter en zijn uitgerust met de modernste benzine-injectietechnologie voor efficiëntie en zuinigheid. De viertakt modellen behouden hun twee instelbare motor-mappings en tractiecontrole. De tweetakt-modellen beschikken over twee inwisselbare ontstekingscurves voor controle naar rijdersvoorkeur in alle omstandigheden. Daarnaast werd de tandwielopstelling van de TE 250i herbekeken voor een betere respons bij lage omwentelingssnelheden.

LEES MEER  Mathias Van Hoof ontwricht heup op training

Behalve naar technische innovaties, keek Husqvarna Motorcycles voor 2022 ook naar de esthetische kant van het verhaal. Nieuwe kleuren en graphics voegen een kenmerkende stijl toe aan het Zweeds geïnspireerde design. Een nieuwe zadelafwerking loopt naadloos over in het geüpdatete design zonder in te boeten aan comfort of controle. Ten slotte rij je met het 2022 enduro-gamma de competitie onmiddellijk voorbij vanaf je de showroom van de dealer verlaat, dankzij de uitstekende tractie via de nieuwe Michelin Endurobanden.

Nieuw in 2022:

 • Nieuwe kleuren en graphics met ruige grijze en elektrisch gele accenten voor een kenmerkende, stijlvolle toevoeging aan het Zweeds geïnspireerde design
 • Nieuw BRAKTEC hydraulisch koppelingssysteem – perfecte progressie en betrouwbare prestaties in alle omstandigheden.
 • Nieuw BRAKTEC remsysteem en hoogwaardige GSK remschijven – doortastende remkracht met uitstekende gevoeligheid en progressie
 • Geoptimaliseerde ophangingsinstellingen voor betere prestaties en rijder feedback
 • Bypass systeem voor hydraulische olie in de buitenste vorkbuis reduceert wrijving voor een soepele, consistente beweging over de hele veerweg en een gereviseerde cartridge zorgt voor extra dempkracht
 • Verbeterde klepdichtingen van de ophanging met gereduceerde hardheid (modeljaar ‘21 = 90 Shore, modeljaar ’21 = 70 Shore) zorgen voor betere feedback en een consistente demping
 • Geïnspireerd en geadviseerd door het Factory Racing Team zijn alle 2022 enduromotoren uitgerust met Michelin Endurobanden voor maximale tractie op moeilijk terrein
 • Nieuwe 13:52 tandwielverhouding op de TE 250i voor verbeterde respons in lage toeren

Husqvarna Motorcycles biedt ook de 2021 Functional Offroad Apparel-collectie aan zodat alle endurorijders elke rit opnieuw tot het uiterste kunnen gaan. De collectie bestaat uit hoogwaardig rijders- en beschermingsmateriaal, afgestemd op de unieke uitdagingen die offroadrijden karakteriseert. Daarnaast biedt Husqvarna Motorcycles via de Technical Accessories-catalogus een waaier aan prestatie- en ophangingsonderdelen aan, net als beschermingsmateriaal voor de motoren en gereedschap voor in de werkplaats. Zo houd je jouw TE- en FE-modellen in topconditie en personaliseer je wat je wil.

LEES MEER  Mathias Van Hoof ontwricht heup op training


De 2022 enduroreeks is nu beschikbaar bij alle officiële Husqvarna Motorcycles. Prijzen volgen later.

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Download de GRATIS 2021 MXGP gids!

  Download de GRATIS 2021 MXGP gids!

  Veel fans houden er van om tijdens een TV-uitzending nog snel iets op te zoeken. Informatie over een rijder of team, statistieken, waar je MXGP kan zien of zelfs het …
 • Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  MXGP titelkandidaat Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) sprak vandaag exclusief met Paul Malin in de MXGP TV studio show. The Bullet had het over zijn voorbereiding en hoe hij naar …
 • VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  MXGP-TV commentator Paul Malin sprak deze namiddag met Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory MX2). Jago’s kniekwetsuur zorgde deze week voor opschudding, want eerst leek het er op dat de …
 • FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  Vooraleer het WK motorcross morgen écht van start gaat, hadden de rijders nog één dagje relatieve rust. Aangezien alles sessies morgen worden afgewerkt, hadden de piloten vandaag alleen media-verplichtingen op …