X

De VLM over de heropstart van de motorcross

De kans dat er weer motorcrosswedstrijden zullen zijn wordt elke dag realistischer. Met de aangekondigde versoepelingen onder voorwaarden lijkt het erop dat begin juli het moment gaat worden dat de motoren weer gaan ronken.

Het is dan ook “vollen bak” achter de schermen van de organisatoren, federaties om één en ander in goede banen te leiden. Van de VLM kregen we het onderstaande te lezen:

Indien 6 op 10 volwassenen hun eerste vaccin hebben gehad, er een gunstige trend in hospitalisaties merkbaar is en met een richtdrempel van 500 COVID-bedden op intensieve zorg. We gaan de kalender heropstarten vanaf 1 juli 2021, zodat de eerste wedstrijd die van Tessenderlo zal worden op 3 en 4 juli. De organisator gaat de nodige vergunningen moeten aanvragen/indienen bij de gemeente, en VLM/JMS gaat de vergunningen in orde maken bij de provincie en verzekeringsmakelaar. Ook gaan we samen, organisator en VLM/JMS de nodige voorzorgsmaatregelen voorzien omwille van de coronapandemie.

De rijders gaan vóór aanvang van de eerste wedstrijd hun vergunning 2021 moeten in orde maken. Omwille van de corona voortgang gaan we het seizoen beginnen met voorinschrijving.
Deze voorinschrijving gaat gerealiseerd kunnen worden via de website www.vlmcross.be of via de app Moto Inside. Denk er aan, dat enkel via deze voorinschrijving mogelijkheid bestaat tot deelname aan de wedstrijden. Denk niet dat we deze voorinschrijving inbrengen om jullie te dwingen tot opname vergunning of dergelijke. We hebben dit nodig om niet voor verrassingen te staan bij aanvang van onze wedstrijden, en zodoende in chaos te moeten starten met aanvang overgebleven seizoen.
Vandaar dat ik jullie wil vragen om deze regels te respecteren, en zodoende ons de gelegenheid geeft om in alle orde en voldoening te starten met een nieuw en coronavrij gegeven.