Evgeny Bobryshev en Conrad Mewse winnen in Culham

Evgeny Bobryshev en Conrad Mewse winnen in Culham
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Vandaag werd de eerste wedstrijd van het Brits kampioenschap gereden op het snelle circuit van Culham MX Park in de buurt van Oxford. De Rus Bobryshev won beide reeksen van de MX1 terwijl Mewse in de MX2 genoeg had aan een eerste en tweede plaats voor de overwinning.

In de MX2 werd de eerste reeks stil gelegd na één ronde door een val van Bas Vaessen. De medische diensten werden opgeroepen om de Nederlander te verzorgen. Momenteel hebben we nog geen nieuws over de toestand van Bas. Na een uur volgde een herstart waarbij  Steven Clarke de kop nam voor Mewse. Na een ronde kwam Liam Everts als laatste voorbij na een valpartij maar vocht zich terug tot de 15de plek. Mewse won de reeks voor John Adamson en Wilson Todd. Deze laatste won de tweede reeks voor Mewse. Everts zou niet meer aanzetten in deze heat omdat hij zijn hand bezeerde tijdens de val in de eerste reeks.

Evgeny Bobryshev was de sterkste rijder in de beide reeksen van de MX1-klasse. Telkens moest hij strijden met Dylan Walsh en Tommy Searle. In die volgorde mochten ze ook het podium bestijgen. Adam Sterry werd vierde in de eindstand voor Harri Kullas. De tweede race voor het Brits kampioenschap is op 15 en 16 mei in Foxhill.

Reeks 1 MX2

Reeks 2 MX2

Reeks 1 MX1

Reeks 2 MX1

Foto: Niek Kamper

LEES MEER  Courtney Duncan is er weer bij in Maggiora

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …