Evgeny Bobryshev en Conrad Mewse winnen in Culham

Evgeny Bobryshev en Conrad Mewse winnen in Culham
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vandaag werd de eerste wedstrijd van het Brits kampioenschap gereden op het snelle circuit van Culham MX Park in de buurt van Oxford. De Rus Bobryshev won beide reeksen van de MX1 terwijl Mewse in de MX2 genoeg had aan een eerste en tweede plaats voor de overwinning.

In de MX2 werd de eerste reeks stil gelegd na één ronde door een val van Bas Vaessen. De medische diensten werden opgeroepen om de Nederlander te verzorgen. Momenteel hebben we nog geen nieuws over de toestand van Bas. Na een uur volgde een herstart waarbij  Steven Clarke de kop nam voor Mewse. Na een ronde kwam Liam Everts als laatste voorbij na een valpartij maar vocht zich terug tot de 15de plek. Mewse won de reeks voor John Adamson en Wilson Todd. Deze laatste won de tweede reeks voor Mewse. Everts zou niet meer aanzetten in deze heat omdat hij zijn hand bezeerde tijdens de val in de eerste reeks.

Evgeny Bobryshev was de sterkste rijder in de beide reeksen van de MX1-klasse. Telkens moest hij strijden met Dylan Walsh en Tommy Searle. In die volgorde mochten ze ook het podium bestijgen. Adam Sterry werd vierde in de eindstand voor Harri Kullas. De tweede race voor het Brits kampioenschap is op 15 en 16 mei in Foxhill.

Reeks 1 MX2

Reeks 2 MX2

Reeks 1 MX1

Reeks 2 MX1

Foto: Niek Kamper

LEES MEER  Plannen rond nieuw circuit in Courcelles worden concreter

Uw reacties