X

Jens Walvoort over zijn wedstrijd in Lyng

Naast Liam Everts kwam er nog een laaglander in actie tijdens de tweede wedstrijd van het REVO British Championship MX2 in Lyng. Jens Walvoort werd zestiende en achttiende tijdens de manches. De Motor2000 KTM Racing Team-rijder doet hier zijn verhaal net als teamgenoot Danny van den Bosse die in de 125cc-klasse in actie kwam.

Jens Walvoort: “De tijdtraining verliep goed want ondanks wat verkeer wist ik een negende tijd op de klokken te zetten. De eerste manche begon niet goed, mijn start was slecht. Ik kwam niet lekker weg en dat zorgde ook in de beginfase voor wat problemen. Gelukkig kon ik een goed tempo rijden en wist ik nog als 16e over de finish te komen. De tweede manche was de start wel goed maar het rijden erna verliep moeizaam. Misschien iets te veel moeten geven in de eerste manche maar met de 18e plaats moest ik nu tevreden zijn.”

Danny van den Bosse: “De vrije training was goed maar in de tijdtraining maakte ik mezelf te druk Ik wist nog wel een mooie tijd te rijden maar het ging niet soepel. De eerste manche begon slecht, ik raakte in het gedrang maar kon gelukkig op beide wielen blijven. Vanaf het achterveld moest ik mezelf terug knokken. Het rijden ging nu heel lekker en ik kwam nog terug naar de vijfde plaats. De tweede manche begon ik direct in de top tien en wist ik snel naar de top vijf te komen. De aanval op de zesde man verliep niet goed. Wij raakte elkaar, hierbij raakte mijn radiateur beschadigd en moest ik de wedstrijd verlaten.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: foto Dirk Duym