X

Jett Lawrence begint met een knappe overwinning

Vorig jaar won Jett Lawrence de laatste wedstrijd van het Lucas Oil Pro Motocross Championship. Dit jaar begint de Honda-rijder met een overwinning dankzij een tweede en eerste plaats. Op de FOX Pala Raceway werd Jeremy Martin (1-2) tweede voor zijn teamgenoot Justin Cooper (5-3).

In de eerste manche verrast Maximus Vohland met een geweldige start hij de rookie neemt brutaal de leiding voor Stilez Robertson en Martin. Geen beste start voor Jett Lawrence die zich eerder op de dag naar de pole-position had weten te rijden. De Australiër moet dus een inhaalrace rijden en dat is exact wat hij doet. De eerste helft van de wedstrijd blijft Martin rustig en laat hij de tieners voor hem het tempo bepalen. Dan komt hij op zetten en na bijna 25 minuten neemt de Yamaha-rijder de leiding over. Lawrence komt terug naar een indrukwekkende tweede plaats voor RJ Hampshire. Met de GasGas pakt Michael Mosiman de vierde plaats voor WestCoast kampioen Justin Cooper. Vohland moet de wedstrijd vroegtijdig verlaten wanneer zijn motor het voor gezien houdt.

Ook de tweede manche heeft Vohland een goede start maar hij komt als derde uit de eerste bocht achter Cooper en Martin. De winnaar van de eerste manche neemt even de leiding in handen maar zijn teamgenoot komt snel terug. De eerste tien minuten weet Vohland de derde plaats vast te houden maar dan komt Lawrence opzetten. De 17-jarige crosser voegt zich bij het Star Racing-duo en halverwege de wedstrijd zet hij de aanval in. Eerst moet Martin buigen en nog in dezelfde ronde neemt de Honda-rijder de leiding over. Lawrence wint voor Martin die na het passeren zijn teamgenoot probeert om Lawrence terug te halen maar daar is hij niet toe in staat.

Volgende week gaat het kampioenschap verder op het Thunder Valley Motocross Park van Lakewood.