X

Kay De Wolf klopt thuisrijder Isak Gifting!

Rockstar Energy Husqvarna’s Kay De Wolf (16) herhaalde zijn reekszege van gisteren. Na een goede start sloeg ‘The Red Hurricane’ enkele ronden voor het einde toe, ten koste van ‘local hero’ Isak Gifting (Diga Procross GasGas). Liam Everts bekroonde ‘n straffe inhaalrace met de 7de plaats.

Thuisrijder Isak Gifting, vanmorgen de snelste in groep A, trok het veld op gang met een kanonstart voor Rene Hofer en Kay De Wolf. Liam Everts had minder geluk. Hij kwam in de tweede bocht ten val  samen met Jed Beaton en beiden moesten van ver terugkomen. Gifting voerde lang het commando maar De Wolf behield het contact. Zes minuten voor het einde sloeg Kay dan toe. Hij won met iets meer dan 6 seconden voorsprong op zijn Zweedse rivaal.

Simon Längenfelder lag lang in de clinch met Rene Hofer voor plaats drie. Helemaal op het einde sloeg de jonge Duitser er alsnog in om Hofer te passeren. Dat Liam Everts fysiek in orde is, wisten we al van ‘de Containercup’. Vanop de 39ste plaats baande Liamski zich gestaag een weg naar voor. De jonge Belg sleepte zo alsnog de zevende plaats uit de brand. In de tijdstraining was Everts deze ochtend de snelste in zijn groep. Met een betere start moet er dus duidelijk meer in zitten straks!

De 15-jarige Dave Kooiker (Hutten Metaal Yamaha Racing) lag lang 8ste maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de 14de plaats. Zijn teamgenoot Andrea Bonacorsi eindigde 6de. Na zijn vroege val staakte Beaton de strijd. De afsluitende tweede reeks begint om 15u 30 en is hier live te zien.

MX2 Race 1

1. Kay De Wolf (NED – Husqvarna)
2. Isak Gifting (SWE – GasGas)
3. Simon Längenfelder (GER – GasGas)
4. Rene Hofer (AUS – KTM)
5. Tim Edberg (SWE – Yamaha)
6. Andrea Bonacorsi (ITA – Yamaha)
7. Liam Everts (BEL – KTM)
8. Rasmus Hakansson (SWE – Husqvarna)
9. Filip Olson (SWE – Husqvarna)
10. Viking Lindström (SWE – Kawasaki)
14. Dave Kooiker (NED – Yamaha)

Foto: shotbyBavo