KTM viert vijfde 450SX-titel in zeven jaar

KTM viert vijfde 450SX-titel in zeven jaar
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Niets dan tevreden gezichten bij het Red Bull KTM Factory Team USA na de finale in Salt Lake City. Cooper Webb veroverde niet alleen zijn tweede titel maar het is voor KTM ook de vijfde titel in zeven jaar! Webb won de finale en verzekerd zich van de titel waar Marvin Musquin het succes compleet maakte door tweede te worden.

Cooper Webb:
“Het is een verdomd moeilijk jaar geweest met alles wat er in de wereld gebeurde. Wij zijn heel diep moeten gaan om alles in goede banen te leiden. Ondanks een lastig begin zijn wij goed op koers gebleven. Het is een ongelooflijke reis geweest, een zwaarbevochten seizoen met veel zware wedstrijden. Maar laten we eerlijk zijn, dit is het hier allemaal waard! Tweevoudig kampioen zijn is ongelooflijk en vanavond winnen is de kers op de heerlijke taart. Ik ben sprakeloos, dit is ongelooflijk mooi.”

Ian Harrison – Red Bull KTM Factory Racing Team Manager:
“Ik denk dat dit seizoen Cooper zijn sterkste seizoen ooit is geweest. Hij won maarliefst acht wedstrijden en dat is heel knap in dit deelnemersveld. Hij blijft vechten tot aan de finishvlag en dat maakt het extra mooi. Dat blijven knokken heeft hem veel punten opgeleverd. Zoveel jongens moesten in de slotfase van de wedstrijd buigen. De eerste vier wedstrijden waren lastig maar daarna vond hij de juiste ‘groove’ en vanaf de tiende wedstrijd heeft hij de leiding. Het was echt een geweldig seizoen, en het was geweldig om er deel van uit te maken. Ons team, alle betrokkenen, ze hebben allemaal precies gedaan wat nodig was om dit te volbrengen, dus ik ben super blij.”

LEES MEER  VIDEO: Elektrisch MX-prototype bewijst zichzelf tijdens circuittest

Roger De Coster – Directeur Motorsports, Noord-Amerika:
“Er zijn door de jaren heen veel grote kampioenen geweest, maar als het gaat om racespirit en het echt diepe verlangen om te winnen, dan is Cooper speciaal! Hij staat dan echt bovenaan en ook vandaag wanneer winnen helemaal niet nodig is. Het was erg indrukwekkend hoe hij het seizoen afsloot. De man heeft een groot hart, hij blijft keer op keer indruk op mij maken en daar ben ik echt dankbaar voor. Ik ben ook dankbaar voor de mensen die dit mogelijk maken, want natuurlijk is de rijder een grootste factor in deze sport, maar er is veel nodig om dit mogelijk maken. De mensen in Oostenrijk, de mensen in Slovenië met Akrapovic en dan alle mensen in de USA. Carlos (Cooper zijn monteur) en zoveel andere mensen die iets met dit kampioenschap te maken hebben. Ik ben gewoon dankbaar dat ik er nog steeds deel van uitmaak en getuige ben van deze geweldige race.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: KTM

Uw reacties