X

Techniek: in een handomdraai meer paardjes voor uw YZ-F

Het luchtfiltercompartiment is geen geweldig design van de laatste generatie Yamaha YZ-F’s. De luchtstroom wordt beperkt door de krappe behuizing. Deze restrictie kan echter in enkele seconden worden verbeterd door een aftermarket luchtfiltercover te monteren.

Zelden kon je zo snel zonder ingrijpende tuning een paar paardjes bijwinnen. Je vervangt de originele cover door een aftermarket exemplaar. Er zijn een vijftal bedrijven die zulk een kleinood maken maar in Nederland en België is het VHM die dit item aanbied. De montage is poepsimpel en de cover ziet er nog geweldig uit ook. Op de vermogentestbank win je iets meer dan 2pk op een YZ450F. Ook met een YZ250F win je vermogen door de luchtstroom te bevorderen. Wil je er nog wat extra uitpersen dan combineer je de cover van VHM met een Power Flow kit van Twin Air.

In de onderstaande video zie je Grant Langston aan het werk met een YZ-F die uitgerust is met de airboxcover van VHM. Deze cover monteren is een erg eenvoudige manier om uw blauwe machine wat beter te laten ademen. Meer lucht is meer power! De gasrespons wordt beter en de motor trekt net iets vlotter door het middengebied. Voor de 450F is de cover met de bouwjaren van 2018 tot en met 2021, voor de 250F is dat van 2019 tot en met 2021.

Foto’s: VHM