X

Zware crash voor Scott Sheak

Slecht nieuws voor Scott Sheak die wij in het verleden in het FIM wereldkampioenschap hebben gezien. De Amerikaan is tijdens een training op het Walden Motorcross Circuit zwaar ten val gekomen. De 47-jarige crosser werd bewusteloos aangetroffen, hij had geen hartslag en ademde niet! Sheak is naar het ziekenhuis waar hij geopereerd is aan zijn nek. Afgelopen weekend is hij opnieuw onder het mes geweest om zijn gebroken C7 wervel te stabiliseren. Momenteel heeft Sheak geen gevoel door de zwellingen en de scahde aan zijn wervelkolom. Het is momenteel nog te vroeg om te weten of de crosser uit New York blijvend verlamt zal zijn.

Sheak reed in 1997 voor Team Honda USA om vervolgens voor FMF Honda Racing en Team Pro Circuit-Kawasaki uit te komen. In 2000 en 2001 was hij actief in de Grand Prix voor Team Suzuki UK RHR en Team Honda Martin. Zijn beste seizoen was 1997 toen hij zesde werd tijdens de 125cc Supercross Serie en derde in het 125cc Pro Motocross Championship.

Road2Recovery heeft een rekening geopend omdat de rekeningen voor de behandelingen hoog zullen zijn: https://road2recovery.com/cause-view/scott-sheak/

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Archief