X

AMA Supercross en F.I.M. gaan uit elkaar

Het was best verrassend nieuws dat gisteren binnenliep op onze redactie. Dat bericht bevestigde dat Feld Motor Sports hun internationale overeenkomst met de FIM niet zal verlengen, aangezien het Monster Energy Supercross Championship vanaf volgend seizoen terugkeert naar een binnenlandse serie onder de controle van de American Motorcyclist Association (AMA).

Feld Motor Sports zal doorgaan als promotor van Monster Energy Supercross, met de AMA als de enige sanctionerende instantie. De overeenkomst bestaat al twee decennia en heeft een sterke en succesvolle relatie gesmeed tussen de FIM, Feld Entertainment en de AMA. Nadat de FIM bij de organisatie betrokken werd ging het AMA Supercross internationaal met wedstrijden in Zwitserland, Nederland, Spanje en Canada. Deze opzet werd geen succes waardoor er werd terug gekeerd naar een binnenlands schema.

Feld Entertainment meld dat ze zijn wereldwijde partnerships en licentie-overeenkomsten blijven uitbreiden, evenals zijn wereldwijde tv-bereik, onder meer via zijn eigen kijkersplatform dat nu abonnees heeft in meer dan honderddertien landen.