Bax/Musset winnen voor team Vanluchene in het Franse Huismes!

Bax/Musset winnen voor team Vanluchene in het Franse Huismes!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Etienne Bax en Nicolas Musset hebben vandaag de eerste wedstrijd gewonnen om het Franse zijspancross kampioenschap. In Huismes pakte men in een sterk internationaal veld in de drie heats tweemaal de winst en een tweede plek. Dit was voldoende om de eerst plek in de daguitslag op te eisen voor Vanluchene/Bax die tweede werden. Als derde mocht het Belgische team Sanders aanschuiven op het ereschavot. Erg knap gezien dat Sanders pas net een week rijdt met de Franse bakkenist Rudolphe Lebraton die de plek tijdelijk inneemt van de geblesseerde Johnny Badaire.

In de eerste heat waren de twee zijspannen van Bax/Musset en Vanluchene/Bax duidelijk veel sterker dan de rest van het veld. Bax/Musset wonnen de heat met een kleine tien seconden voorsprong op Vanluchene/Bax. Team Vanluchene werd in deze heat gehinderd door een defecte achterrem die tijdens het gewoel na de start kapot was gegaan. Een ruime minuut na Vanluchene kwam Davy Sanders samen met Franse ‘invaller’ Lebraton als derde over de finish. Het Nederlandse team van Van Werven/Van den Boogaart werden vierde. Hammard/Tourbier waren de eerste thuisrijders die over de meet kwamen op vijf. De Nederlanders Van de Lagemaat/De Veene werden knap zesde, Het Belgische team van Maris/Martens werd zeventiende en de Hollanders Stacey en Alex van der Veldt werden negentiende. De Belgen Van der Schraelen/Mans vielen helaas uit.

De tweede manche was in het eerste gedeelte bloedstollend! Vanluchene/Bax reden aan de leiding met direct hierachter Bax/Musset. Team Bax/Musset konden in het begin nog wel flink druk zetten op team Vanluchene maar mede door de redelijk smalle en kronkelige baan in het Franse Huismes, kon men nooit echt een echte inhaalactie inzetten. In de 2e helft van deze race liepen Vanluchene/Bax dan nog iets weg van Bax/Musset en kon men met de tweede manche winst aan de haal. Bax/Musset kwamen dan op vier seconden als tweede binnen.
Ook Sanders/Lebraton deden het weer goed. Men werd, zij het ver achter team Bax en Vanluchene die met zijn twee het hele veld op meer dan anderhalve minuut achterstand reden (!!), wederom als in de eerste manche nu ook derde. De jonge Franse broers Prunier werden knap vierde en ook de Nederlanders Van de Lagemaat/De Veene scoorde weer sterk met een vijfde plek!
De Hollandse combinatie van Stacey en Alex van der Veldt werden zestiende en de Belgen Maris/Martens drieëntwintigste. Van Werven/Van den Boogaart vielen helaas al uit na twee rondes met machine pech en de Belgen Van der Schraelen/Mans gingen niet meer van de start in de tweede omloop en zouden ook de derde manche laten voor wat deze was.

LEES MEER  In beeld: Everts, Hofer en co trainen in Veldhoven!

De derde heat zou de beslissing geven ofwel Bax/Musset ofwel Vanluchene/Bax de eindoverwinning zouden pakken in het warme Huismes. Eigenlijk was deze vraag al reeds vlak na de start beantwoord. Bax/Musset hadden de holeshot en Vanluchene/Bax waren pas in het middenveld terug te vinden bij aanvang! Zijspan voor zijspan harkte Vanluchene/Bax nogwel een knappe tweede plek binnen, echter was vooraan de vogel allang gevlogen! Bax/Musset wonnen namelijk met vierentwintig seconden voorsprong oppermachtig de derde heat en de dagoverwinning voor het enthousiaste Franse publiek. Vanluchene/Bax pakte met hun tweede plek in de afsluitende heat ook de tweede plek in de eindstand van vandaag. De jonge Franse broers Prunier deden nu zichzelf en de Franse toeschouwers een groot plezier om knap en onbedreigd plek drie in de afsluitende heat te pakken. Sanders/Lebraton werden nu moe maar voldaan vierde, en samen met hun twee eerdere derde plekken konden zij ook op diezelfde derde positie aanschuiven op het dagpodium. Van Werven/Van den Boogaart werden vijfde in deze derde heat. Van de Lagemaat/De Veene scoorde een zesde plek en konden tevreden richting Nederland terug rijden. Het Belgische team Maris/Martens pakte de vijftiende plek en Van der Veldt/Van der Veldt kwamen op de zestiende positie over de finish.

Daguitslag Frans Zijspancross Kampioenschap Huismes

  • 1. Bax/Musset
  • 2. Vanluchene/Bax
  • 3.Sanders/Lebraton
  • 4.Prunier/Prunier
  • 5.Van de Lagemaat/De Veene
  • 9.Van Werven/Van den Boogaart
  • 17.Van der Veldt/Van der Veldt
  • 18.Maris/Martens
  • 28.Van der Schraelen/Mans

Uw reacties

Ook te lezen