X

Boisrame ruikt aan GP-zege en de redplate

In Matterley Basin is Mathys Boisrame dichtbij de Grand Prix-zege en de ‘redplate’ geweest. De Fransman reed halverwege de tweede manche op een tweede plaats waarmee hij de GP ging winnen en daarbij de leiding in het FIM wereldkampioenschap MX2 naar zich toe zou trekken. Helaas ging de oudste F&H Kawasaki-rijder in de fout en moest hij tevreden zijn met de vierde plaats. Roan van de Moosdijk wordt vijfde terwijl Mikkel Haarup de eerste manche als negende weet te finishen. Maxime Renaux wint de GP terwijl Ruben Fernandez de nieuwe leider in het WK is op slechts vijf punten gevolgd door Mathys!

1e Manche
Het trio Kawasaki-rijders traint goed en ze staan alle drie in de top acht na de kwalificatie training op zondagochtend. Wanneer het starthek valt reageert Mathys heel goed en hij lijkt de beste start te pakken. Aan de binnenkant komt Langenfelder die later remt waardoor beide naar buiten drijven. Renaux neemt de leiding voor Mathys en Benistant. Roan komt als achtste uit de eerste ronde en Mikkel doet dat als twaalfde. Voorin is de strijd heftig maar de 22-jarige KX250F-rijder geeft zich niet gewonnen en hij houdt de tweede plaats vast tot in de laatste ronde. Dan komt Fernandez opzetten en die gooit zichzelf vol in de strijd. In de laatste bocht drukt de Spanjaard zijn machine in de binnenbocht en hierdoor pakt hij de tweede plaats af. Mathys wordt derde tijdens deze eerste manche. Roan heeft een mooi gevecht met Geerts om de zevende plaats. Het is een mooi duel wat in het voordeel van de Belg wordt beslist. Roan komt dus als achtste over de finish voor Mikkel. Deze rijdt een knappe wedstrijd en weet na zo’n tien minuten wedstrijd de top tien binnen te komen. Vervolgens weet hij een positie te winnen waarna hij Roan in de rug kijkt. Natuurlijk probeert de Deen zich te verbeteren maar Roan kan hij niet meer achterhalen. Met drie rijders in de top negen keert het team tevreden terug naar het rennerskwartier.

2e Manche
De tweede manche zitten de drie Kawasaki-rijders direct in de kopgroep. Mathys probeert in de eerste ronde de tweede plaats af te pakken van Hofer. Roan kijkt toe terwijl Mikkel op een zevende plaats goed aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden is begonnen. Dan krijgt de Deen echter een beuk van een collega waardoor hij terugzakt naar de tiende plaats. Vooraan probeert Mathys het links en rechts maar keer op keer wordt de aanval afgeslagen. Nog nipt in de eerste helft van de wedstrijd is het raak en de vriendelijke Fransman neemt de tweede plaats over. Op dat moment is de Leatt-geklede crosser de winnaar van de GP en heeft hij de leiding in het WK. Even later gaat het mis, het voorwiel kiest de verkeerde route met een val als gevolg. Roan klimt hierdoor naar de derde plaats maar Renaux heeft een beter tempo te pakken. De Eindhovenaar komt als vierde over de finish en Mathys pakt een zevende plaats. Voor Mikkel loopt de wedstrijd helaas niet goed af want hij gaat in zijn jacht op teamgenoot Mathys in de fout. Daardoor verliest hij de achtste plaats en komt hij zonder punten aan de finish. Gelukkig zijn alle jongens ongedeerd en kijken ze uit naar de volgende wedstrijd!

Volgende wedstrijd:
Veel tijd om bij te komen is er niet, aanstaand weekend gaat het Grand Prix seizoen verder op het circuit van Maggiora met de GP van Italië.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo