X

Cooper de regelmatigste, Jett Lawrence aan de leiding

De tweede wedstrijd van het Lucas Oil Pro Motocross Championship is gewonnen door Justin Cooper. De Yamaha-rijder werd beide manches tweede waarmee hij de regelmatigste was. Jett Lawrence (4-1) en Hunter Lawrence (5-3) mochten mee op het podium klimmen. Jeremy Martin won de eerste manche maar kwam later op de dag niet aan de finish. Jett Lawrence gaat nu alleen aan de leiding.

De eerste start neemt Martin direct de leiding voor Jett Lawrence en terwijl iedereen zich opmaakt komt de wedstrijdleiding met een rode vlag door een valpartij. Bij de herstart neemt Cooper de leiding voor Martin, Joshua Varize en Martin die snel de tweede plaats overneemt van de KTM-rijder voor hem. Hampshire komt als vierde uit de start en ook hij kan Varize snel achter zich laten. Hetzelfde doen de Australische broers die proberen Hampshire te achterhalen maar dat lukt niet. De eerste tien minuten kan Cooper de leiding vast houden maar dan komt Martin opzetten. Hij moet wel want Hampshire komt beetje bij beetje dichterbij aan de tweevoudige kampioen! Een heel knap opgebouwde inhaalactie heeft succes en nog in de eerste helft van de wedstrijd hebben wij een nieuwe leider. Cooper moet hard werken om Hampshire voor te blijven maar het lukt de winnaar van vorig seizoen op dit circuit. Hampshire wordt derde voor Jett en Hunter Lawrence.

De tweede manche is het opnieuw Cooper met de beste start direct gevolgd door Honda-rijders uit Australië. De strijd om de leiding gaat direct los tussen Cooper en de jongste Lawrence maar de Yamaha-rijder heeft zich niet zomaar gewonnen. Als snel wordt duidelijk dat het tempo voor Hunter te hoog licht en het duo voor hem neemt afstand. Martin heeft geen beste start gehad en hij moet zich dus naar voren proberen te werken om de leiding in de tussenstand vast te houden. Dat lukt niet want Martin gaat onderuit en blijft buiten de punten! Na ruim tien minuten vind ‘Jettson’ het mooi geweest en hij gaat vol in de aanval. Met succes want de 17-jarige crosser neemt de leiding over en wint voor Cooper. Hunter Lawrence komt op ruime afstand als derde over de finish. Jo Shimoda kan de eer van Team Pro Circuit nog een beetje redden door als vierde over de finish te komen voor Colt Nichols die als vijftiende uit de start is gekomen.

De volgende wedstrijd laat 14 dagen op zich wachten, op 19 juni worden de punten weer verdeeld op het circuit van Mount Morris.

Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX #2; Lakewood, USA:
1e manche
1. Jeremy Martin USA Yamaha
2. Justin Cooper USA Yamaha
3. RJ Hampshire USA Husqvarna
4. Jett Lawrence Aus Honda
5. Hunter Lawrence Aus Honda
6. Jo Shimoda Jap Kawasaki
7. Garrett Marchbanks USA Yamaha
8. Dilian Schwartz USA Suzuki
9. Colt Nichols USA Yamaha
10. Jarek Swoll USA Husqvarna

2e manche
1. Jett Lawrence Aus Honda
2. Justin Cooper USA Yamaha
3. Hunter Lawrence Aus Honda
4. Jo Shimoda Jap Kawasaki
5. Colt Nichols USA Yamaha
6. Jarek Swoll USA Husqvarna
7. Garrett Marchbanks USA Yamaha
8. Austin Forkner USA Kawasaki
9. Pierce Brown USA GasGas
10. Nathanael Thrasher USA Yamaha
DNF. Jeremy Martin USA Yamaha

Dagklassement:
1. Justin Cooper USA Yamaha 2-2
2. Jett Lawrence Aus Honda 4-1
3. Hunter Lawrence Aus Honda 5-3
4. Jo Shimoda Jap Kawasaki 6-4
5. Colt Nichols USA Yamaha 9-5

Tussenstand na 2 wedstrijden:
1. Jett Lawrence Aus Honda 90
2. Jeremy Martin USA Yamaha 72
3. Justin Cooper USA Yamaha 80
4. Hunter Lawrence Aus Honda 67
5. Garrett Marchbanks USA Yamaha 56

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ProMotocross