X

Ferrandis over zijn eerste 450MX zege

Zeer onverwacht heeft Dylan Ferrandis zijn eerste 450MX wedstrijd op zijn naam geschreven. Als regerend 250MX kampioen zou de Fransman soms wel hoge ogen kunnen gooien maar de overwinning pakken was een verrassing. De Fransman blikt hier terug op de eerste wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross wedstrijd net als zijn teamgenoten.

Dylan Ferrandis:
“Het was een heel andere wedstrijd van vorig seizoen. Toen was het de finale en nu de eerste wedstrijd van het seizoen. Het opnieuw een geweldige dag! Ik werd vanmorgen niet wakker met de gedachte dat ik de overall zou gaan winnen. Het is was geweldig om als rookie in de 450MX de eerste manche en de overall te winnen. Ik ben ook erg blij met die eerste 450 overwinning voor het team. Ik ben echt hard voor deze jongens en ik laat ze vele uren werken tijdens de wedstrijden maar ook tijdens de trainingen en in de werkplaats. Dus deze overwinning is echt voor hen. Ik wil alle mensen om me heen heel erg bedanken. Het is een geweldig gevoel en dit is een dag die ik mezelf nog lang zal herinneren.”

Aaron Plessinger:
“Het was over het algemeen was het een goede dag voor mij. Ik voelde me goed ten had vertrouwen voor deze wedstrijd. Mijn laatste ‘Outdoor’ is van 2019 dus om vandaag als derde te eindigen geeft een goed gevoel. Het waren twee loodzware jaren maar dankzij het team zijn wij op de juiste weg. Ik wil het hele team bedanken. Ze doen geweldig werk. De machine is helemaal naar wens, nu is het onderweg naar Colorado met opnieuw een podiumplaats als doel.”

Christian Craig:
“Het was een goede dag op de Pala Raceway voor de eerste Pro National van het seizoen. Ik worstelde met de afstelling van de motor tijdens de eerste manche, maar ik kon mezelf gelukkig in de tweede manche verbeteren. Ik verwacht veel meer van mezelf, dus ik ga gewoon door met hard werken en daarmee de prestatie te verbeteren!”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha