Ivo Monticelli over zijn crash in Rusland

Ivo Monticelli over zijn crash in Rusland
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zonder twijfel had Ivo Monticelli meer verwacht van zijn Grand Prix debuut in het Monster Energy Kawasaki Racing Team. De Italiaan maakte indruk maar tijdens de eerste manche ging het mis en kwam hij de tweede manche niet meer in actie. Hier legt hij uit waarom hij de eerste GP van het seizoen niet tot scoren kwam.

Ivo Monticelli:
“De dag begon goed met een tiende plaats in de tijdtraining. De start van de eerste manche was heel goed, ik denk dat ik rond de vierde plaats de eerste bocht inging. Jonass raakte mij echter waardoor hij viel en in mijn achterwiel terecht kwam. De eerste ronde verliep goed en na tien minuten kwam ik op de zevende plaats te rijden. Ik zag Herlings en Seewer voor mij maar toen maakte ik een foutje. Hierbij verloor ik twee plaatsen en begon ik last van mijn onderarmen te krijgen. Ik ging nogmaals onderuit en daarbij raakte ik bekneld onder de machine. Ik was bij bewust zijn maar de crash zorgde toch voor een kleine hersenschudding. Daarom hebben we besloten om niet meer van start te gaan. Geen punten maar de snelheid was er en we kijken uit naar Engeland.“

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: RaceKawasaki

LEES MEER  Entry-List MXGP Spanje 2021

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu Xanadú Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …